10. JAN. 2020 KL. 11:33

Ungeråd vinder pris som Årets Boligsociale Ildsjæle

aaret-ildsjael-2019.jpg

Ungerådet i Frydenlund i Aarhus kan nu kalde sig Årets Boligsociale Ildsjæl.

Kirsten Normann Andersen, boligordfører for SF, uddelte prisen for Årets Boligsociale Ildsjæl 2019, som denne gang gik til ungerådet fra Frydenlund i Aarhus. Det skete på Det Boligsociale Fællessekretariats nytårskur.

Ungerådet modtog den 9. januar prisen for at være med til at skabe ungefællesskaber i den almene boligafdeling Frydenlund i Aarhus.

De består af 5 stærke ildsjæle og har eksisteret siden 2016. De arbejder for at nedbryde fordomme, skabe møder på tværs af alder og etnicitet og øge det demokratiske engagement i området.

Vores primære mål er at nedbryde fordomme, skabe fællesskab, tryghed og kommunikation mellem beboerne igennem en masse arrangementer.

Suleymaan Ahmed fra Ungerådet i Frydenlund

Dommerpanelet var meget imponeret over, hvordan ungerådet bidrager til fællesskabet og inspirerer andre både i og udenfor Frydenlund, og hvordan ungerådet søger indflydelse i området ved bl.a. at gå ind i beboerdemokratiet, opstarte demokratiprojektet Unge Stemmer og debattere svære emner som for eksempel fordomme.

”Vores primære mål er at nedbryde fordomme, skabe fællesskab, tryghed og kommunikation mellem beboerne igennem en masse arrangementer,” siger Suleymaan Ahmed fra Ungerådet i Frydenlund.

Ungerådet består af Suleymaan Ahmed, Abdullah Öztürk, Dilek Öztürk, Damla Kücuk og Nasim Ahmed.

De får folk til at mødes igennem arrangementer som for eksempel valgaften, fodbold-camp, Eid fest og velgørenhedsløb. Derudover deltager de løbende i afdelingsbestyrelsesmøderne i Frydenlund, hvor de på vegne af de yngre beboere kommer med input til beslutningerne.

Alle ildsjæle skal hyldes

Fem stærke ildsjæle var nomineret til Årets Boligsociale Ildsjæl for at have gjort en afgørende forskel i deres boligområder igennem året.

Uddelingen af prisen sker for at gøre opmærksom på og hylde de mange ildsjæle, der er i byens udsatte boligområder.

Den uddeles til en eller flere frivillige, der har gjort en afgørende forskel i deres boligområde gennem året. Kendetegnet for alle de nominerede er, at de går foran og er til inspiration for alle i boligområdet.

Det Boligsociale Fællessekretariat har uddelt prisen til Årets Boligsociale Ildsjæl siden 2008. Prisen er på 5.000 kroner, som Arbejdernes Landsbank donerer.

De fire andre nominerede til prisen var:

Dommerpanelet bestod af Hanne Sanderhoff Degn, leder af Frivilligcenter Aarhus, Louise Buch Viftrup, leder af Boligsocialnet, Thomas Højmark Fegar, sekretariatsleder for Det Boligsociale Fællessekretariat, Lene Jensen, Lone Knudsen og Anja Vedel fra Elstedhøj, repræsentanter for Årets Boligsociale Ildsjæl 2018.

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Kredsformand: "Vi skal sikre de rigtige boliger til de personer, der vil bo her”

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Kredsformand: "Vi skal sikre de rigtige boliger til de personer, der vil bo her”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste