29. JAN. 2020 KL. 14:42

Boligselskaber udveksler oplysninger om lejere

greve-nord-foto.png

Greve Kommune har indført en ordning, så de almene boligorganisationer må orientere om opsagte lejere. Foto: Greve Nord Projektet.

Nu kan de almene boligorganisationer i Greve Nord bedre samarbejde om, at lejere, der bliver smidt ud, ikke automatisk kan få en anden lejlighed i området.

Det skal være trygt at bo i Greve Nord. Det mener politikerne også i Greve Kommune. De har derfor besluttet, at boligorganisationerne i Greve Nord-bydelen må udveksle navn og adresse på opsagte lejere i to år efter opsigelsen.

En paragraf i Almenboligloven (§ 63 e) gør det muligt, når boligområder bliver betragtet som ét sammenhængende boligområde, og at videregivelsen af oplysningerne er nødvendig for at styrke den tryghedsskabende indsats i boligområdet.

Den paragraf har eksisteret i en årrække, men det er først blevet muligt at tage den i brug nu i boligområdet Greve Nord, fordi kommunen nu formelt anerkender, at Greve Nord-bydelen skal betragtes som ét samlet område, selvom flere almene boligorganisationer ejer boligerne.

Det her er et rigtig godt værktøj, som kan hjælpe os med at undgå dem, der ’shopper’ rundt.

Ulrik Brock Hoffmeyer, direktør i Bo-Vest

Efterspurgt ordning

Ulrik Brock Hoffmeyer, direktør i Bo-Vest og medlem af Greve Nord Projektets bestyrelse, fortæller, at utryghed længe har fyldt meget i boligområderne. De har igennem årene været i god dialog med kommune og politi og haft tæt samarbejde med parterne i Greve Nord Projektet, som er navnet på helhedsplanen for områdets almene boligafdelinger.

De almene boligorganisationer i området har ifølge Bo-Vest-direktøren længe ønsket, at Greve Kommune tog beslutning om at gøre brug af paragraffen i Almenboligloven, og har taget godt imod den nye ordning.

”Det her er et rigtig godt værktøj, som kan hjælpe os med at undgå dem, der ’shopper’ rundt. Vi har jo ikke tidligere kunnet få oplyst, om de har været et problem i naboområdet, og det giver tryghed, både for os og de andre beboere,” siger Ulrik Brock Hoffmeyer.

Lejer kan nu afvises

Ulrik Brock Hoffmeyer tror ikke, det vil blive brugt i stor stil, og er også opmærksom på, at en person eller familie, som er opsagt i ét boligselskab, ikke nødvendigvis skal føre til, at de ikke kan få en bolig i en af de andre boligorganisationer i Greve Nord-området.

”Det er en stor fordel, at vi nu selv kan tage stilling til, om vi vil have en lejer ind, som har en opsigelse med i bagagen. Men det er svært at sige, i hvilket omfang vi boligorganisationer vælger at orientere hinanden, og i hvilken grad vi afviser lejere,” tilføjer direktør Ulrik Brock Hoffmeyer.

Helhedsplan forlænget

Helhedsplanen Greve Nord Projektet dækker over knap 4.500 beboere fordelt over tre almene boligområder i Hundige: Askerød / Vridsløselille Andelsboligforening (BO-VEST), Gersagerparken / Greve Boligselskab og Gudekvartererne+Klyngen / SYD-BO (KAB).

Landsbyggefonden, som finansierer Greve Nord Projektet med 75 procent, besluttede kort før jul at forlænge projektet frem til august 2021, så de kan fortsætte arbejdet med indsatsområder som tryghed og trivsel i boligområdet og give støtte til de beboere, som har vanskeligt ved at klare sig.

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Driftens Dag: "Vi skal sammen forbedre og forfine vores drift"

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Driftens Dag: "Vi skal sammen forbedre og forfine vores drift"

Fik du

læst disse?

BL Tingbjerg 111018 014 Nu er der færre parallelsamfund på Boligministeriets liste
Finnmuus Boligdirektører: Kæmpe problem at udskyde energirenoveringer og andre nødvendige renoveringer
RW 210922 FAB Elbiler 0024 Boligselskab: "Planlæg ladestandere til fremtiden"
Katja Lindblad Domea Beboerrådgivning bremser udsættelser
Se alle artikler ( 2670 )

0

Læseliste