24. FEB. 2020 KL. 00:00

Over 100 almene boliger indviet i Nordhavnen

orienten-udefar.jpg

"Orienten" er officielt indviet. Og Beboerne er flyttet ind. Der mangler dog enkelte detaljer, inden bygningerne er helt færdige. Eksempelvis facadebeklædningen. Foto: Stefan Kai Nielsen

Domea.dk’s ”Orienten” er ifølge Københavns overborgmester, Frank Jensen, første skridt på vejen mod, at Nordhavn bliver en blandet by med plads til alle.

”Der skal være plads til alle i København – også i Nordhavn.”

Det var ordene, der gik igen blandt alle talere, da Domea.dk onsdag den 19. februar indviede selskabets nye afdeling, ”Orienten”, der ligger i det nye Aarhusgadekvarter. Og med 95 nye almene familieboliger, 12 nye almene ungdomsboliger og 24 nye boliger til unge københavnere med særlige behov, bliver der også plads til andre end dem, der køber deres bolig.

”Nordhavn skal være en blandet bydel for alle københavnere. Jeg er glad for, at vi nu kan indvie de første almene boliger i området. De er med til at sikre, at også københavnere med en almindelige indkomst kan bo i den attraktive bydel ved vandet,” sagde overborgmester Frank Jensen.

Københavns overborgmester Frank Jensen /

Et skoleeksempel

Og ”Orienten" sikrer da også en gruppe af unge med helt særlige behov et hjem i den nye eksklusive bydel.  

”Jeg er glad for, at vi nu kan tilbyde 24 nye boliger til unge københavnere med særlige behov. De skal bo i to opgange, hvor de kan få hjælp og støtte i hverdagen. Vi arbejder målrettet for en blandet beboersammensætning i København, og det er Orienten et skoleeksempel på. Men vi må ikke glemme, at vi fortsat mangler rigtig mange små boliger til de mest udsatte og sårbare københavnere,” sagde socialborgmester i København, Mia Nyegaard (R).

Og temaet med plads til alle blev da også fuldt op af den administrerende direktør i By & Havn, Anne Skovbro.

”I By & Havn arbejder vi med bæredygtighed på mange planer, også i forhold til at skabe en mangfoldig by med mange boligformer. Med "Orienten" får vi en stor variation i boligerne, og i den videre udbygning af Nordhavn vil vi sikre et bredt boligudbud, som gør Nordhavn attraktiv for mange familietyper,” sagde hun.

Administrerende direktør for By og Havn, Anne Skovbro / Foto: Stefan Kai Nielsen

Utraditionelt byggeri

Indvielsen af afdelingen skete, mens håndværkerne stadig var i fuld gang med at bygge afdelingen færdig. Men selvom der eksempelvis endnu ikke var facadebeklædning på afdelingen, var beboerne allerede indflyttet. Mens beboerne venter på at de sidste detaljer bliver færdige, kan de blandt andet glæde sig til tre store tagterrasser med udsigt over Nordhavn.

Afdelingen er på mange måder et utraditionelt alment byggeri med rå vægge, dobbelthøje rum, store vinduespartier og altaner med skæve vinkler. Gårdmiljøet er etableret i flere niveauer og med plads til legeplads, nyttehaver og andet efter beboernes ønsker. Byggeriet overholder desuden alle krav til at kunne blive bæredygtighedscertificeret.

De første almene boliger i Nordhavn

Århusgadekvarteret er planlagt, før man kunne stille krav i lokalplaner om almene boliger. Derfor er "Orienten" det første af en række almene boligbyggerier i bydelen Nordhavn.

”Vi er pavestolte over at bygge de første almene boliger i Københavns Nordhavn – både fordi vores beboere får nogle attraktive og spændende lejligheder i et boligbyggeri med tydelige arkitektoniske kvaliteter, men også, fordi "Orienten" kommer til at gøre en forskel for bydelen. Vi bringer noget liv og mangfoldighed ind i Nordhavn, som kommer hele området til gode,” siger formand for boligselskabet Domea København, Villy Brejning.

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Den almene bolig er stadig til at betale i København

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Den almene bolig er stadig til at betale i København

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste