25. FEB. 2020 KL. 13:55

Mod på Matematik præsenteres på stor velfærdsmesse

istock-1045322840.jpg

Modelfoto, iStock. 11,9 % af elever i udsatte boligområder bestod i 2018 ikke matematik ved deres 9. klasses afgangseksamen.

Projektet Mod på Matematik, hvor børn fra udsatte boligområder får mulighed for at løse matematikopgaver mod belønning, er repræsenteret på Velfærdens Innovationsdag 27. februar.

Børn i udsatte boligområder kan tjene lommepenge ved at løse opgaver i boligområdet, som giver dem ansvar. Et lommepengeprojekt udviklet af bl.a. BL – Danmarks Almene Boliger gør det muligt for børn også at tjene lommepenge ved at have matematik-opgaver i deres fritid.

Projektet hedder Mod på Matematik og kører som pilotprojekt og bliver torsdag 27. februar præsenteret på Velfærdens Innovationsdag, hvor det forventes at mere end 800 deltagere, ledere og udviklingsansvarlige fra offentlige, private og frivillige organisationer, vil være til stede.

Temaet på Velfærdens Innovationsdag, som afholdes i Øksnehallen, er nærhed. Hvordan får vi nærheden og tilliden tilbage i den danske velfærdsmodel, og hvilken rolle spiller digitalisering og teknologien?

Mod På Matematik er en digital læringsplatform, hvor børn belønnes for deres indsats og ihærdighed i læringsplatformen og er til børn med 6 klasses faglighed. Platformen er udviklet af Area9 Lyceum, en af verdens førende e-læringsvirksomheder, og involverer mindst otte boligområder, som frem til sommeren 2020 skal teste værktøjet.

Bryd den sociale arv

Bent Madsen, administrerende direktør i BL - Danmarks Almene Boliger. Han siger, at projektet skal hjælpe børnene med at klare sig bedre i skolen.

”Vi kan se, at når man får højere karakterer, så går det også bedre med at få en ungdomsuddannelse og komme ind på arbejdsmarkedet. Det handler altså om at bryde den sociale arv,” siger Bent Madsen.

Gennem et online program på computeren, bliver de unge guidet gennem forskellige matematikøvelser, der er tilpasset netop deres niveau. Det forventede udbytte?

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2884 )

0

Læseliste