14. FEB. 2020 KL. 10:35

Kraftig kritik af Bo-Vita for at skabe utryghed

bl_mjolnerparken_111018_012.jpg

Carsten Andersen

Formentlig skal ingen af Mjølnerparkens beboere flytte ud af området mod deres vilje. Alligevel hersker der stor usikkerhed blandt nogle beboere.

Det forhold, at det er pressen og ikke Bo-Vita, der har informeret beboerne I Mjølnerparken om, at boligorganisationen allerede i løbet af de kommende måneder vil sælge 60 procent af de godt 500 boliger i boligafdelingen, har fået ”Almen Modstand” op i det røde felt. Ophidset er også en gruppe af boligafdelingens beboere. På et beboermøde tirsdag den 11. februar kom cirka 50 af afdelingens godt 1.750 beboere for at udtrykke deres utilfredshed.

”Det er under al kritik og i uoverensstemmelse med, at Bo-Vitas formand, Jan Hyttel, hævder, at Bo-Vita gør alt, hvad de kan for at informere beboerne,” udtaler Jamila Versi fra Almen Modstand i en pressemeddelelse.

”Bo-Vita har ikke ønsket at udtale sig, før der var sikkerhed i forhandlingerne med kommunen om hvilke blokke, der skal sælges. Dette for ikke at skabe unødig ængstelse blandt beboere, der måske alligevel ikke bliver berørt af salget af boliger i Mjølnerparken,” udtaler forretningsfører i Bo-Vita, Steffen Boel Jørgensen, som svar på anklagen fra Almen Modstand.

”Hård ghetto”

Mjølnerparken på Nørrebro i København er et af de 15 områder i Danmark, der som konsekvens af den såkaldte ghettolov fra 2018 skal gennemføre en drastisk reducering af antallet af familieboliger. Afdelingen har ikke fået nogen ministeriel dispensation. Hvorfor reduceringen er de fulde 60 procent, som loven kræver. Ifølge den udviklingsplan boligorganisationen, Bo-Vita, har lavet sammen med Københavns Kommune, og som er godkendt af Boligministeriet. skal reduktionen af familieboliger ske ved salg af 253 boliger til private investorer… Boliger, der skal fraflyttes, før et eventuelt salg er endelig effektueret.

Måske slet ingen sag

De 253 boliger skal stå fraflyttet i løbet af 2022, Alligevel er det stærkt tvivlsomt om nogen risikerer at skulle flytte ufrivilligt fra Mjølnerparken.

På nuværende tidspunkt er 120 af Mjølnerparkens lejligheder ifølge Bo-Vitas oplysninger udlejet på såkaldt midlertidig basis. Det vil sige, at de til en billigere husleje er lejet ud til beboere, der må og har accepteret en hurtig opsigelse, når boligerne, skal bruges til andre formål. 30 boliger står tomme. Med andre ord er 150 boliger allerede klar til at indgå i handlen.

Beboerne i 120 lejligheder har ifølge Steffen Boel udtrykt interesse for at tage imod Bo-Vitas tilbud om genhusning et andet sted inkluderet et flyttetilskud på 25.000 kroner. Endelig plejer den årlige fraflytning at ligge på 10 procent. Det vil forventeligt inden skæringsfristen i 2022 give yderligere 60 tomme lejligheder. Det er 180 potentielt fraflyttede lejligheder, som kan lægges til de 150, som allerede står til rådighed for salg. 150 plus 180 er 330. Et tal der ligger et godt stykke på den anden side af de nødvendige 253.

”Selvom det ser positivt ud, og vi er optimistiske, kan vi naturligvis ikke garantere, at vi når helt i mål, så ingen risikerer ufrivilligt at måtte forlade Mjølnerparken. Men vi gør virkelig vores bedste,” siger Steffen Boel Jørgensen fra Bo-Vita.

”Skal jeg pege på noget, der kan komme i vejen for, at vi når helt i mål, er det, hvis nogen får held til at agitere en trodsstemning ind i beboerne,” fortsætter han og lægger ikke skjul på, at bemærkningen især er henvendt til Almen Modstand.

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Tæt samarbejde med erhvervslivet får udsatte borgere i job

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Tæt samarbejde med erhvervslivet får udsatte borgere i job

Fik du

læst disse?

BL Tingbjerg 111018 014 Nu er der færre parallelsamfund på Boligministeriets liste
Finnmuus Boligdirektører: Kæmpe problem at udskyde energirenoveringer og andre nødvendige renoveringer
RW 210922 FAB Elbiler 0024 Boligselskab: "Planlæg ladestandere til fremtiden"
Katja Lindblad Domea Beboerrådgivning bremser udsættelser
Se alle artikler ( 2663 )

0

Læseliste