01. FEB. 2020 KL. 00:00

Fuldt hus til AlmenNets konference om digitalt byggeri

dsc_3828.jpg

AlmenNet. Her fortæller Rolf Büchmann-Slorup fra HD Lab om nogle af de vilde muligheder med digitale automatiseringer i byggebranchens planlægningsfaser.

Bæredygtighed og digitalisering i byggebranchen var på plakaten til stor AlmenNet-konference, hvor boligminister Kaare Dybvad (S) præsenterede tanker om en ny frivillig bæredygtighedsklasse i byggeriet.

Vil du være med til, at skabe nogle grønnere boliger for fremtidens befolkning?

 

Sådan lød det indledende spørgsmål til konferencen ‘Bæredygtighed gennem digitalisering’, som AlmenNet torsdag 30. januar afholdte i samarbejde med Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen og Byggeskadefonden.


Målt på antallet af deltagere fra landets almene boliger og byggebranche var svaret et klart ja. Fremtiden er grønnere, men også mere digital. Konferencen viste nogle af konkrete værktøjer, der lige nu anvendes og skal inspirere.


Til at byde velkommen var moderator Nikolaj Sonne, tidligere ganget-ekspert på DR. Boligminister Kaare Dybvad (S) var første mand på scenen og gav et oplæg under titlen ‘På vej mod den digitale omstilling af byggeriet’. Og så introducerede han en frivillig bæredygtighedsklasse, der kan være med til at understøtte en god udvikling af byggeriet og fremme danske eksportmuligheder.

“Vi skal have fokus på genanvendelighed i byggeriet og på at opnå et mindre Co2-aftryk. Forhåbentligt kan det inspirere. Det er klart at kravene kan komme for hurtigt, og det koster også. Derfor er det en frivillig bæredygtighedsklasse, som vi nu går i gang med at kigge på,” sagde Kaare Dybvad (S).

 

I den almene boligsektor vinder de digitale værktøjer også mere og mere indpas. I begyndelsen af 2019 lancerede Transport- og Boligministeriet en strategi for digitalt byggeri med henblik på at fremme udviklingen og øge digitaliseringen i byggeriet. En række cases er beskrevet i et nyt temahæfte fra AlmenNet.


Se hele programmet for dagen her og find materialet fra konferencen her

 


Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste