20. FEB. 2020 KL. 13:37

Frank Jensen takker for Basalboliger

frank.jpg

Københavns overborgmester Frank Jensen. Foto: Stefan Kai Nielsen

Overborgmesteren ser også frem til at kunne give dispensationer fra tillægskøbesummen og står fast på, at hver fjerde bolig, som bygges i hovedstaden, skal være almen.

BL – Danmarks Almene Boliger har i denne uge offentliggjort et forslag om at bygge 2.000 boliger på hver 55 kvadratmeter, som maksimalt må koste 3.500 kroner. Boliger, der er til svage og udfordrede familier. Byggeriet foreslår BL skal støttes med penge fra Nybyggerifonden, der er en del af Landsbyggefonden.  

”Jeg er utrolig glad for BL’s udspil om basalboliger. Og at der er Nybyggerifonden til at hjælpe med finansieringen, er jo helt perfekt,” siger Københavns overborgmester, Frank Jensen.

"2.000 boliger til kun 3.500 kroner om måneden er et antal, der kan gøre en forskel. Basalboligerne udfylder et behov, vi specielt har i de store byer. København, Aarhus og Odense. Vi vil helt sikkert søge om at få en del af dem til København,” fortsætter overborgmesteren.

Læs også: Forstå forslaget om Basalboliger på 2 minutter

Blandet by

Frank Jensen er generelt meget fokuseret på at få flere almene boliger til København.

”Som socialdemokratisk overborgmester i København er det klart min opfattelse, at hver fjerde nybyggede bolig i København skal være en almen bolig," siger overborgmesteren.

”Jeg er utroligt glad for den planlovsændring, vi fik, da Helle Thorning-Smidt var statsminister, og som trådte i kraft 1. januar 2015. Det er klart, at vi har brugt plankravet, siden vi fik mulighed for det. Vi begynder at se, at det har slået igennem. Men vi er slet ikke er oppe på at få bygget det antal boliger, vi har stillet krav om. Det vil komme i de kommende år. Ting tager tid. Mange af de boliger, vi har stillet krav om vil komme i de kommende år,” fortsætter han.

Tillægskøbesummen

Frank Jensen ser også meget frem til, at kommunen inden for en overskuelig fremtid kan afvise at kræve tillægskøbesum af de almene boligselskaber, der oprindeligt har opkøbt jorden af kommunen, og som nu ønsker at fortætte den med flere boliger.

”Vi har hidtil været forpligtet til at bruge tillægskøbesummen. Men nu kommer der en lovregulering, som sikrer os ret til at lade være med at opkræve tillægskøbesum. Og den vil vi da bruge alle de steder, hvor det kan bidrage til at skabe en blandet by."

"Vi skal ikke begå fortidens synd, som var kun at bygge alt for meget alment på samme sted. Vi skal have den blandede by," siger Frank Jensen.

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Efter fem år virker hjemløsegaranti stadig

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Efter fem år virker hjemløsegaranti stadig

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste