03. FEB. 2020 KL. 14:42

Børn og voksne skal brande Munkebo

munkebo-026.jpg

Munkebo i Kolding vil ikke fremstå som et utrygt område at bo i. Det skal et nyt videoprojekt ændre på.

Det er blevet sværere at leje boligerne ud i Munkebo i Kolding. Videospots skal nu brande det almene boligområde som et godt sted at bo.

  

Boligorganisationen Alfabo, som administrerer Munkebo, har afsat 60.000 kroner til at markedsføre boligområdet på ny, så de undgår mere tomgang i boligerne.

”Det er det første skridt, vi tager, for at fortælle, at Munkebo er noget helt andet end det, som ghetto-stemplet antyder. Det primære formål med videoerne er at vise, at Munkebo er et godt sted at bo, og her kan du trygt slå dig ned,” siger Bent Jacobsen, formand for boligorganisationen Alfabo, til JydskeVestkysten.

Beboerne tegner området

Alfabo har bedt Rambøll om at stå for videoprojektet, som skal vise, at Munkebo er et rart område at bo i – og ikke utrygt, som mange tror, når det står på regeringens liste over såkaldt ”hårde ghettoer”.

Boligområdets børn og voksne skal med på optagelserne, hvor de fortæller om deres gode oplevelser og søde naboer.

”Videoerne skal bruges til at brande Munkebo på sociale medier og selvfølgelig også på vores hjemmeside. Vi vil også tage dem med, når vi bliver inviteret ud på konferencer og skal fortælle om vores boligområde, eller når vi får gæster,” fortæller Stefan Vestergaard, bygge- og udviklingschef i Alfabo, til JydskeVestkysten.

Tomgang skal minimeres

Siden det almene boligområde Munkebo blev stemplet som en såkaldt hård ghetto, har det været sværere at trække nye lejere til. Interesserede lejere har siden sommeren 2019 skullet vise en ren straffeattest, og det har gjort, at færre ønsker at søge bolig i Munkebo.

”Når vi sender boligtilbud ud, så skal vi langt ned på listen, før der er nogen, der siger ja tak. Lige nu har vi ti lejligheder stående, som venter på, at nogen siger ja til at flytte ind,” fortæller Bent Jacobsen til avisen.

Men formanden i Alfabo har tillid til, at udgiften til Rambølls kommende videoprojekt hurtigt tjener sig ind, og de undgår mere tomgangshusleje, det vil sige har boliger, som står ledige i mere en tre måneder.

”Hvis jeg på årsbasis kan undgå, at én lejlighed går i tomgang, så er de rigeligt tjent ind,” tilføjer Bent Jacobsen.

Udviklingsplan for Munkebo

Boligområdet Munkebo er på den hårde ghettoliste og skal inden 2030 reducere andelen af områdets familieboliger til 60 procent. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet gav dispensation til at bevare flere familieboliger i Munkebo end de 40 procent, som en almen boligorganisation på listen over "hårde ghettoer" ellers er forpligtet til at reducere til. 

Udviklingsplanen for Munkebo omfatter både nedrivning, fortætning med private boliger og ommærkning til ældre- og ungdomsboliger.

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Kredsformand: "Vi skal sikre de rigtige boliger til de personer, der vil bo her”

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Kredsformand: "Vi skal sikre de rigtige boliger til de personer, der vil bo her”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste