25. FEB. 2020 KL. 10:38
460 kameraer giver ro i Korsløkkeparken
25. FEB. 2020 KL. 10:38
Boligområdet Korsløkkeparken i Odense var i mange år plaget af handel med hash og kriminalitet, men flere initiativer har fået trygheden tilbage. Bl.a. ved hjælp af overvågningskameraer.
Senest har boligselskabet investeret 4,8 mio. kroner i overvågnings-kameraer, der stort set har sat en stopper for hærværk i boligområdet. Mange tiltag er i gang for at skabe tryghed, men også 460 overvågningskameraer.
Det skriver Fyens Stiftstidende.
Tidligere har der været registreret 70 episoder, men det tal er nu droppet til 2-3 episoder. Det sparer penge, som bruges til at finansiere driften af kameraerne.
”Vi prøver fra alle sider at få Korsløkkeparken af ghettolisten, og da vi kunne høre på erfaringerne fra andre boligselskaber i Aarhus og København, at kameraer havde en effekt på både hærværk og tryghed, besluttede afdelingerne herude at søge organisationen om hjælp til at sætte videoovervågning op,” inspektør Theis Mortensen.
Beboerne godt tilfredse
Også afdelingsformand Kurt Nielsen har ifølge avisen kun godt at sige om effekten fra overvågningskameraerne:
”Beboerne har taget godt imod kameraerne, men jeg tror ikke, at de utidige unge er så glade for dem. Vi fangede fx ham, der truede folk, der satte valgplakater op, på video, da han tog hætten af. Vi har også taget et par stykker, som har været inde og læsse skrald af. De har fået enten fået en regning eller har måttet hente det hele igen. Jeg har ikke hørt én beboer, der har mukket over, at der er kameraovervågning herude - det har virkelig været godt,” siger han.
Afdelingsformanden har lært af processen. Information er vigtig, så folk ’tør’ fortælle, når noget er galt. Løsningen er i dag et bredt samarbejde med politi, SSP og Boligsocialt Hus. Og så de 460 kameraer.
Korsløkkeparken er almene boliger, som ligger i trekanten mellem Nyborgvej, Ørbækvej og Munkerisvej. Her er omkring 2.000 beboere. Hvis Korsløkkeparken ikke får ændret på de forhold før december 2021, ender området som såkaldt " hård ghetto".
Boligsocialt Hus finansieres af Landsbyggefonden, fire boligorganisationer og Odense Kommune.
Om skribenten
Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.
Seneste Artikel
Løb Mellem Husene har vokseværkKristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.
Seneste Artikel
Løb Mellem Husene har vokseværk