07. FEB. 2020 KL. 10:01

450 arkitektstuderende skal i boliglaboratorium

kadk-studerende-_foto_v_barabara_alexandersen-_domeadk.jpg

Barabara Alexandersen, Domea.dk

Over de næste tre år samarbejder Høje-Taastrup Kommune, Domea.dk og Arkitektskolen i København. Fremtidens arkitekter skal have øjnene op for kvaliteterne i de almene boliger.

Hvilket sted kan være bedre at studere boligbyggeri, byplanlægning og byudvikling end hos landets almene boliger?

150 arkitektstuderende fra Arkitektskolen i København – KADK – sammen med Høje-Taastrup Kommune og boligadminstratorerne i Domea.dk har netop taget hul på et samarbejde, der skal løbe fra 2020 – 2022. Over en periode på fem uger de arkitektstuderende observere, analysere og indsamle viden. De skal blandt andet besøge et af de store boligområder i Høje Taastrup, Gadehavegård, som i de kommende år står overfor en gennemgribende renovering og fornyelse.

Det tværgående undervisningstilbud på KADK skal ruste de arkitektstuderende med viden om boligbyggeri, byplanlægning og byudvikling. En viden som de som fremtidige arkitekter kan bringe i spil, når de selv er uddannede.

”Der er ca. 1 mio. danskere, som i dag bor i en almen bolig. Og det almene repræsenterer samtidig noget af det, vi holder af ved vores byer - nemlig at der er plads til forskellighed og at høj som lav bor side om side. Derfor er det også helt afgørende, at kommende generationer af arkitekter interesserer sig for det almene boligbyggeri - og for hvordan fremtidens boliger skal se ud,” Mette Mogensen som er by- og boligudviklingschef hos Domea.d


450 studerende vil se nærmere på almene boliger

Parterne har indgået en aftale som løber fra 2020 til 2022, og det betyder i praksis, at 450 spirende arkitekter over de næste tre år vil besøge Høje Taastrup Kommune.

”Det er vigtigt for KADK, at vores arkitektstuderende beskæftiger sig med relevante samfundsudfordringer allerede tidligt i studiet. De 150 arkitektstuderende, der begyndte i sommer, startede de 4 første uger med at studere den omstridte kommende boligbebyggelse Stejlepladsen i Københavns Sydhavn som case. De studerende skal ikke bare sidde i deres vanlige rammer på Holmen, de skal ud og være i området, møde beboere, diskutere med politikere og boligforeninger samtidigt med at de får hældt teoretisk viden på,” Jakob Brandtberg Knudsen, Fagleder for Arkitektskolen på KADK

Efter det fem uger lange forløb, som skiftevis foregår "i marken", ved faglig undervisning på rådhuset samt på arkitektskolen på Holmen, skal de studerende præsentere deres arbejde. Det sker efter planen den 3. marts ved en udstilling på rådhuset i Høje-Taastrup.

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste