10. DEC. 2020 KL. 09:21

Se kortet: De 10 største renoveringsprojekter lige nu

Fællesbo Projektledere Renovering

Fællesbo har haft et travlt efterår. Genhusningsrådgiver Mette Junge og projektlederne Camilla Bjørn og Ole Rahbek har arbejdet med information til beboerne i de knap 2.000 boliger, som står overfor renovering. Foto: Fællesbo

Landsbyggefonden er gået ind i slutspurten af et hektisk efterår. Inden årets udgang har de givet tilsagn til historisk mange almene renoveringsprojekter. Se de 10 projekter, som indtil videre har fået godkendt de største puljer.

350 millioner kroner. Så meget har Landsbyggefonden givet i støtte til et enkelt alment boligområde.

Åhaven i Odense er med sine klynger af rækkehuse et fint område med gode boliger. Men det har vist sig, at der gemmer sig en række byggetekniske fejl, som stammer fra opførelsen i midten af 1970’erne, som er sundhedsskadelige for beboerne. Civica bliver derfor nødt til at rage det hele ned til soklen. For så at bygge husene op igen. 

2020 vil ikke kun blive husket for corona. Det er også året, hvor Landsbyggefonden omsætter 14,7 milliarder kroner til skema A-tilsagn.

Med ”Grøn boligaftale 2020” forhøjede et bredt flertal i Folketinget Landsbyggefondens renoveringsramme med 12,1 milliarder kroner i 2020. Det skulle sikre, at hele den efterhånden lange kø af renoveringer i Landsbyggefonden kunne komme i gang. Så hurtigt som muligt og med fokus på energirenoveringer. 

Ikke færre end 450 projekter, med cirka 72.000 boliger, har stået på venteliste i Landsbyggefonden – nogle i over 10 år. De kan med fremrykningen af renoveringer nu blive afviklet i 2020 og 2021. 

Nogle almene boligafdelinger har søgt om bare få millioner kroner i renoveringsstøtte fra Landsbyggefonden. Andre om flere hundrede millioner.

Ens for alle er, at de med et tilsagn fra fonden kan påbegynde arbejdet med at gøre de almene boliger tidssvarende, energirigtige og sunde at bo i.

Skema A-tilsagn

Almene boligafdelinger kan søge støtte fra Landsbyggefonden til renoveringer, der ligger ud over almindelige vedligeholdelsesopgaver.

Skema A-tilsagn er, når en renoveringssag er oprettet af Landsbyggefonden. Og projektet er formelt godkendt. Derefter kan boligorganisationen begynde at projektere.

Åhaven Civica

1 / 2Med det blotte øje ser Åhaven på Fyn fin ud. Men der har med tiden vist sig at gemme sig grumme byggefejl fra dengang, de blev opført. Krybekælderen i byggeriet er bygget uden fugtspærre. Det har givet god grobund for skimmelsvamp. Der er også benyttet formaldehyd-lim i de spånplader, som beklæder alle vægge, lofter og gulve. Dampene derfra kan være allergi- og kræftfremkaldende. Alle boliger rives derfor ned og bygges op på ny. Foto: Civica

Åhaven Efter

2 / 2Sådan kommer afdeling Åhaven i Odense til at se ud, når de nye boliger er bygget op. Foto: Civica

Læs senere artikler

Landsbyggefonden har sat turbo på renoveringerne

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Civica

 

Boligselskabet Sjælland

 

Hovedstadens almennyttige Boligselskab

Grøn boligaftale 2020

Folketinget har afsat 30 milliarder kroner fra Landsbyggefonden til renovering af den almene sektor i perioden 2020-2026.

Heraf er 12,1 milliarder kroner fremrykket til 2020 til afvikling af ventelisten i Landsbyggefonden.

Derudover ligger der 2,6 milliarder kroner i den ordinære ramme.

Så i alt 14,7 milliarder skal ud at arbejde de kommende år.

BS Sjælland Ringparken Før

1 / 2Ringparken i Roskilde består af tre generationer af murstensbygninger fra 1950’erne til 1960’erne. De får nu et tiltrængt løft. Det satte Boligselskabet Sjælland allerede i gang i november i år. Foto: Boligselskabet Sjælland

BS Sjælland Bo Jørgensen Sdr. Ringvej

2 / 2Bo Jørgensen, direktør i Boligselskabet Sjælland, kigger på brændte teglsten, som skal pryde ejendommene på Sdr. Ringvej i Roskilde. Foto: Boligselskabet Sjælland

Vridsløselille Andelsboligforening

 

ALBOA

 

Fællesbo

Himmerland BS Afd. 8 Før

1 / 1Himmerland Boligforenings afd. 8 er fra den tidlige efterkrigstid. Bygningerne er nedslidte og boligerne utidssvarende. De forventer at komme i gang i september 2021. Foto: Boligselskabet Himmerland

Fællesbo

 

Vivabolig

 

Himmerland Boligforening

 

Boligselskabet Vendersbo

Læs senere artikler (1)

Kan du spotte fejlene? Byggeskadefondens 10 mest sete svigt

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

To guider til nybyggeri og renovering skal afhjælpe fejl i byggeriet

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Boligforening uddanner viceværter til brobyggere

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Boligforening uddanner viceværter til brobyggere

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2919 )

0

Læseliste