19. DEC. 2020 KL. 11:18

Direktørlønninger og fødselsdag har ramt forsiden i Aarhus

colourbox_aarhusraadhus.jpg

foto: Colourbox / Lønninger for direktører og fødselsdagsregulativ er aftalt på plads med tilsynet fra aarhuskommune.

I samarbejde med tilsynet i Aarhus Kommune, har boligorganisationen Aarhus Omegn udarbejdet retningslinjer for passende niveauer for både lønninger og fejringer, som alle finder passende

JP Aarhus har i december bragt en række artikler om gamle sager, der vedrører niveauet for direktørlønninger i den almene boligsektor og prisniveauet for en fødselsdagsreception, der blev holdt for fem år siden.

Ifølge artiklen fra JP-Aarhus rettede det kommunale tilsyn med de almene boligorganisationer i 2018 henvendelse til en række af byens almene boligorganisationer, fordi lønningerne til boligorganisationernes direktører ifølge tilsynet var blevet for høje.

Løn passede til udfordringerne

Eksempelvis tjente Leif Jensen, der er direktør for boligorganisationen Aarhus Omegn dengang 1,8 millioner kroner.

”Det var en høj løn… Ja! Men jeg var på det tidspunkt og flere år tilbage også oppe imod meget vanskelige udfordringer i forbindelse med blandt andet renoveringen af Rosenhøj med mere. Og lønninger bør retfærdigvis afspejle de udfordringer, man står overfor,” siger Leif Jensen.

”De hårde udfordringer løst. Derfor er der sket en passende gradvis regulering af min løn,” fortsætter han.

I dag modtager Leif Jensen 1,4 millioner kroner inklusiv pension for at være direktør for de 3.000 boliger, der driftes og administreres af Aarhus Bolig. Fra første januar 2021, reduceres beløbet til en endelig løn på 1,3 million kroner om året.

”Processen med at regulere min løn er sket i en løbende og god dialog med det kommunale tilsyn. Der har ikke på noget tidspunkt været hverken strid eller konflikt om dette,” fortsætter den aarhusianske boligdirektør.

Fødselsdagsreception

JP-Aarhus har i en anden artikel trukket en fødselsdagsreception, der for fem år siden blev afholdt af boligorganisationen i anledning af Leif Jensens 60-års fødselsdag, ind i avisens spalter.

Prisen for receptionen, der blev afholdt på Varna i Marselisborgskoven, var på i alt 60.000 kroner. En pris som tilsynet den gang fandt på grænsen af det rimelige.

”Det er en sag jeg er utroligt ked af. Jeg var som udgangspunkt slet ikke interesseret i, at der skulle holdes en reception. Men min bestyrelse var meget insisterende på, at den skulle gennemføres. Dels fordi det er en god anledning til, at organisation og samarbejdspartnere kan mødes. Dels fordi, jeg på det tidspunkt havde været igennem en meget svær tid i mit liv,” siger Leif Jensen.

”Det var meningen, at begivenheden skulle have været afviklet i et af organisationens beboerhuse. Men det var der så store praktiske udfordringer med, at det blev besluttet, at holde den ude af huset,” fortsætter han.

Tilslutningen af samarbejdspartnere, der ville ønske boligdirektøren tillykke med dagen, var så stor, at prisen beløb sig op på 60.000 kroner.

”Jeg blev naturligvis meget glad for og rørt over det store fremmøde. Men jeg har alligevel fortrudt det. Erfaringerne fra både min fødselsdagsreception og kollegaers tilsvarende har vist, at kommer der fokus på begivenheden, bliver det sager, som uanset baggrund og gode argumenter ikke kan vindes i hverken presse- eller folke-domstolen,” siger han.

Efter dialog med tilsynet i Aarhus kommune, har Aarhus Omegn indskrevet retningslinjer for fremtidige tilsvarende begivenheder.

”Det vil jeg anbefale, at andre organisationer også gør,” siger Leif Jensen.

Læs senere artikler

Om skribenten

regnar_m_nielsen.jpg
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Få kriminelle familier kan fastholde utrygheden i årtier

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Få kriminelle familier kan fastholde utrygheden i årtier

Artikler

vi anbefaler

COLOURBOX23145527 Det er billigere og grønnere at renovere end at bygge nyt
Palle Adamsen 2019 02 08 Nr005 Undersøgelse: Sådan er landets almene boliger repræsenteret i samfundet
Foto Holger Anderson Rikke Lønne 23 BL: ”Almene boliger er med til at mindske social ulighed”
CHO 2019 Stor Imponerende indsats af Landsbyggefonden
Lisbjerg Bakke Al2bolig Endelig Træbygninger er mere klimavenlige og kan give et behageligt boligmiljø
Mariestaerke I Karlemoseparken Borgmester: Blandede byer er stærke byer
Se alle artikler ( 1896 )

0

Læseliste