14. DEC. 2020 KL. 12:24

Ansatte på Femern-tunnelen skal også bo i almene boliger

Roedbyhavn

Femern-tunnelen bliver en 18 kilometer lang sænketunnel. Illustration: Femern A/S

Et godt arbejde kombineret med en god bolig skal give nyansatte lyst til at slå sig ned på Lolland-Falster. Boligkontoret Danmark undersøger nyt koncept.

Omkring år 2030 vil danskerne kunne køre i bil og tog fra Lolland til Tyskland gennem den nye Femerntunnel på 10 minutter.

Flere tusinde ansatte skal snart rekrutteres til det enorme anlægsprojekt. Mange kommer til at bo i barakker og simple midlertidige indkvarteringer. Men et nyt alment boligkoncept kan være på vej for de udenlandske ansatte, der hellere vil bo blandt danskerne i byerne. Det skal undersøges, så de almene boliger også bliver et boligtilbud. 

Boligkontoret Danmark skal sammen med rekrutteringsfirmaet BlueCollar i gang med at undersøge mulighederne for et nyt koncept, som kan være med til at sikre, at de almene boliger bliver et oplagt valg for dem, der skal arbejde på femern-forbindelsen. Det kan være i form af fleksibel udlejning, møblerede og andet. Det er dog ikke meningen at tilbuddet skal gå ud over det generelle udbud af almene boliger, så der kan blive et maksimum på udbuddet.

”Den almene sektor skal matche de store ambitioner på Lolland-Falster. Vi tilbyder allerede i dag boliger for alle, men vores almene boliger passer måske ikke helt til arbejdsgiverne og nyansatte, som er her på tidsbestemte kontrakter. Derfor er det godt tænkt, at vi på tværs af sektorerne skal lave et nyt målrettet koncept for de mange udenlandske ansatte på Lolland-Falster de kommende år. Det er oplagt at udvikle et boligkoncept, der kan prøves af op til og sideløbende med Femernbyggeriet. Og jeg er sikker på, at BlueCollar kan bidrage med viden om boligbehovene hos målgruppen,” siger Michael Demsitz, direktør i Boligkontoret Danmark.

Femern-forbindelsen i tal

Femern-tunnelen bliver en 18 kilometer lang sænketunnel. Det bliver verdens længste sænketunnel for både biler og tog.

Det tager ca. 8,5 år at bygge Femern-forbindelsen

Det vil tage ti minutter at køre fra Danmark til Tyskland i bil og syv minutter i tog.

Femern-tunnelen rummer en tosporet motorvej i hver retning og to elektrificerede jernbanespor.

Tunnelen består af 79 enkeltelementer på hver 217 meter og 10 specialelementer med en kælderetage til brug for udstyr til tunnelens drift- og vedligeholdelse.

Undersøgelse går i gang

BlueCollar er i gang med at etablere sig på Lolland-Falster, hvor de har fået et opstartskontor i Nykøbing Falster. Herfra vil de hjælpe med at skaffe folk til de store byggeprojekter, og til virksomhederne på Lolland-Falster og Sydsjælland. Og fra starten vil de have fokus på gode boliger.

”Vi har gennem 11 år hjulpet virksomheder i hele Danmark med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft. Vi ved, at tryghed og trivsel skaber arbejdsglæde og motivation, så vi vil gerne skabe gode boligforhold tæt på arbejdspladsen,” siger direktør Magdalena Bahrami.

Birkelink ApS fra Nykøbing Falster skal hjælpe til i de første faser.

I første omgang vil mulighederne blive undersøgt sammen med bestyrelsen i Nakskov Almene Boligselskab, som er blandt dem, Boligkontoret Danmark administrer på Lolland-Falster.

Konceptet vil i den første version være klar til sommeren 2021.

Målet er, at de almene boliger bliver oplagte tilvalg for en stor del af de udenlandske ansatte på femernprojektet. Og for ansatte på de lokale virksomheder generelt.

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste