27. AUG. 2020 KL. 14:47

Syv boligeksperimenter er nye bud på dansk boligbyggeri

3-roskilde-kommune-urbant-selvbyg-paa-musicon.jpg

"Selvbyg repræsenterer en ny og meget interessant bygherre, der kan resultere i alternative boliger med et spændende arkitektonisk udtryk." Sådan lyder det fra Roskilde Kommune, som har sendt et forslag ind til fremtidens bolig.

Statens Kunstfond og Realdania har udvalgt syv projekter, som er bud på fremtidens boligbyggeri. Tre af dem i samarbejde med almene boligorganisationer.

Hvordan skal vi bygge og bo i fremtidens Danmark?

Måske nok lidt som vi gør i dag, men måske alligevel slet ikke. Måske i et byhus bygget i træ? 

Statens Kunstfond og Realdania har netop udvalgt syv projekter, der skal blive til boliger og mere konkrete bud på, hvordan vi skal bo herhjemme. Tre af de syv projekter er udarbejdet i samarbejde med en almen boligorganisation.

Du kan se alle syv udvalgte projekter her

Det er Statens Kunstfond og Realdanias Boliglaboratorium som har åbnet for støtte til at udvikle nye bud på fremtidens boligbyggeri. I først runde kom der 66 bud på boligeksperimenter, mens 16 forslag gik videre til anden runde. Nu er de syv udvalgt og her er nogle af buddene boliger med vertikale fællesrum, et gårdkollektiv i et nedlagt landbrug og en tæt landsby med blandede ejerformer midt i byen.

”De syv udvalgte boligprojekter repræsenterer en enorm iderigdom, men også en enorm bredde i sektorer og fagligheder. Derfor står vi nu med et Boliglaboratorium, som indeholder både arkitekter, ingeniører, developere, boligselskaber og fageksperter mv. Det er vigtigt, fordi det skaber et reelt rum for at tænke nyt og for at vise nye veje, vi kan gå,” siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania.

Projekterne i det nye Boliglaboratorium giver alle forskellige bud på, hvordan man i fremtiden kan bygge mere bæredygtigt og imødekomme behov for at skabe boliger, der på hver sin vis passer til forskellige stadier og situationer i livet.

Projekterne skal i de kommende år blive til virkelighed, men skal realiseres på markedsvilkår for at vise, at det er muligt at gentænke boligbyggeriet i Danmark inden for de eksisterende økonomiske rammer.

"Projekterne kommer med både yngre og etablerede tegnestuer, med forskellige tilgange og en stor variation i eksperimenterne. Og så har de alle en enorm energi og lyst til realisere nye bud på fremtidens boliger. Det skaber et fantastisk udgangspunkt for sammen at gentænke det danske boligbyggeri, så det bedre imødekommer de udfordringer vi står overfor med bl.a. klimaforandringer og behov for nye boformer,” siger Ellen Braae, udvalgsleder for Legat- og Projektstøtteudvalget for Arkitektur hos Statens Kunstfond.

Om skribenten

kristoffer_friis_soerensen.jpg
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Boligselskaber: Markant stigning i klager over nabostøj

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Boligselskaber: Markant stigning i klager over nabostøj

Fik du

læst disse?

Himmerland Boligforening 2020 Sankelmarksgade 9 Renejeppesendk Her er der penthouses til 7,5 mio. kr. på toppen af det almene
DSC01070 Opfordring til Christiansborg: ”Opret tænketank, der sikrer boliger til hele livet for alle”
Foto Holger Anderson Solveigraabergtingey 15 Ny BL-analyse: Behovet for boliger til seniorgruppen er stærkt stigende
Microsoftteams Image Se billederne: Konference satte lup på den blandende – og 'klumpede' – by
Keld Laursen Brabrand Boligforening Keld Laursen fratræder som Brabrand Boligforenings direktør
DSC2078 Generationernes Hus viser nye veje for fællesskab
Himmerland Boligforening 2019 Ole Nielsen Corona-regning: Lejetab kan give højere husleje til unge studerende
Se alle artikler ( 2093 )

0

Læseliste