27. AUG. 2020 KL. 14:47

Syv boligeksperimenter er nye bud på dansk boligbyggeri

3-roskilde-kommune-urbant-selvbyg-paa-musicon.jpg

"Selvbyg repræsenterer en ny og meget interessant bygherre, der kan resultere i alternative boliger med et spændende arkitektonisk udtryk." Sådan lyder det fra Roskilde Kommune, som har sendt et forslag ind til fremtidens bolig.

Statens Kunstfond og Realdania har udvalgt syv projekter, som er bud på fremtidens boligbyggeri. Tre af dem i samarbejde med almene boligorganisationer.

Hvordan skal vi bygge og bo i fremtidens Danmark?

Måske nok lidt som vi gør i dag, men måske alligevel slet ikke. Måske i et byhus bygget i træ? 

Statens Kunstfond og Realdania har netop udvalgt syv projekter, der skal blive til boliger og mere konkrete bud på, hvordan vi skal bo herhjemme. Tre af de syv projekter er udarbejdet i samarbejde med en almen boligorganisation.

Du kan se alle syv udvalgte projekter her

Det er Statens Kunstfond og Realdanias Boliglaboratorium som har åbnet for støtte til at udvikle nye bud på fremtidens boligbyggeri. I først runde kom der 66 bud på boligeksperimenter, mens 16 forslag gik videre til anden runde. Nu er de syv udvalgt og her er nogle af buddene boliger med vertikale fællesrum, et gårdkollektiv i et nedlagt landbrug og en tæt landsby med blandede ejerformer midt i byen.

”De syv udvalgte boligprojekter repræsenterer en enorm iderigdom, men også en enorm bredde i sektorer og fagligheder. Derfor står vi nu med et Boliglaboratorium, som indeholder både arkitekter, ingeniører, developere, boligselskaber og fageksperter mv. Det er vigtigt, fordi det skaber et reelt rum for at tænke nyt og for at vise nye veje, vi kan gå,” siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania.

Projekterne i det nye Boliglaboratorium giver alle forskellige bud på, hvordan man i fremtiden kan bygge mere bæredygtigt og imødekomme behov for at skabe boliger, der på hver sin vis passer til forskellige stadier og situationer i livet.

Projekterne skal i de kommende år blive til virkelighed, men skal realiseres på markedsvilkår for at vise, at det er muligt at gentænke boligbyggeriet i Danmark inden for de eksisterende økonomiske rammer.

"Projekterne kommer med både yngre og etablerede tegnestuer, med forskellige tilgange og en stor variation i eksperimenterne. Og så har de alle en enorm energi og lyst til realisere nye bud på fremtidens boliger. Det skaber et fantastisk udgangspunkt for sammen at gentænke det danske boligbyggeri, så det bedre imødekommer de udfordringer vi står overfor med bl.a. klimaforandringer og behov for nye boformer,” siger Ellen Braae, udvalgsleder for Legat- og Projektstøtteudvalget for Arkitektur hos Statens Kunstfond.

Om skribenten

kristoffer_friis_soerensen.jpg
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Verdens første cirkulære almene boliger er et vigtigt skridt videre

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Verdens første cirkulære almene boliger er et vigtigt skridt videre

Artikler

vi anbefaler

Moede Online Nu kan I endelig rykke afdelingsmødet online
Foto Holger Anderson Bent Madsen 03287 (1) Leder: Regeringens Forebyggelsespakke – boliger og symboler
Vær Med Logo Oragnge Se, hvilke boligorganisationer der blev udvalgt i ny pulje mod ensomhed
Kirsten Friis Hansen 200121 001 Her er 10 gode råd til hjemmekontoret fra kollegaerne i DAB
Alles Lægehus11 Slipper for bus til lægen – kæmpe sejr for beboere
Perbachlauritsenbb101457f (2) Boligafdelinger tripper for at få bankospil i gang
Maria Torré Borch, Afdelingsformand Og Rasmus Tønning, Beboerkoordinator, AAB Maria fik bandekriminaliteten væk fra kældrene
Lars Weis Foto Peter Hove Olesen Ritzau Scanpix Overborgmester: Boligorganisationer har taget kæmpe ansvar for at stoppe smitten
Se alle artikler ( 2024 )

0

Læseliste