23. AUG. 2020 KL. 18:12

Boligdirektør: ”Det føltes som at springe et bungy-jump”

ulla-k-holm-portraet.jpg

"Jeg kendte ikke noget til den almene sektor, ud over at jeg selv har boet til leje i et par almene boligforeninger i 14 år." I dag er Ulla K. Holm direktør i Bomvia i Skive.

Ulla K. Holm er direktør i Bomiva i Skive. Hun har ikke timer nok i døgnet til alt det, hun gerne vil opnå i sin rolle som almen boligdirektør. At sikre de bedste boliger til beboerne og være aktiv i netværksarbejdet.

Hvornår blev du direktør i boligselskabet, og hvad er det helt fantastiske ved det?
”Jeg blev direktør i Bomiva i 2005. Det helt fantastiske ved branchen er alt det gode arbejde, der bliver gjort af personalet, bestyrelserne og de frivillige. Det er spændende at være leder af både ansatte og frivillige. Mit hjerte brænder nemlig for at være med til at hjælpe dem, som har brug for det."

"Når man som jeg er ansat i et mindre boligselskab, så deltager man i alle funktioner, hvor der er behov. Der er aldrig en dag, der går helt som planlagt, og alle dage er forskellige. I 2006 blev jeg valgt ind i kredsrepræsentantskabet og kom i kredsbestyrelsen. I 2010 blev jeg valgt til næstformand, som førte mig til BL’s bestyrelse og siden også Landsbyggefondens bestyrelse i 2012. Det er utroligt berigende at være tæt på maskinrummet og have indflydelse på, hvad der sker på vores område. Desuden har jeg lært en masse skønne mennesker at kende og fået gode kammeratskaber med kolleger over det ganske land. Også via Boligdirektørforeningen, hvor jeg er næstformand." 

Mit hjerte brænder nemlig for at være med til at hjælpe dem, som har brug for det.

Ulla K. Holm

Direktør i Bomiva

Hvad var din indgang til den almene boligsektor?
”Jeg er oprindelig revisoruddannet og arbejdede 21 år hos KPMG. Så det var et kæmpe spring, jeg tog i 1999, da jeg efter 21 år sprang over i den almene boligsektor som regnskabschef hos nuværende Nordvestbo i Holstebro. Det føltes som at springe et bungyjump. Jeg kendte ikke noget til den almene sektor, ud over at jeg selv har boet til leje i et par almene boligforeninger i 14 år. Til gengæld kendte jeg en del til revision af offentlige forvaltninger, så der var ikke den store forskel. Det er så nemt i vores branche. Vi er regulerede på alle leder og kanter, og så er det blot at finde ud af, hvor det står i love og bestemmelser.”

Vestervænget er Bomivas prestigeprojekt. Den røde port bliver kaldt "Byens Port".
 
Hvad optager jer lige nu?
”Vi arbejder på en ny helhedsplan i Skives bymidte. Bomiva vil gerne bygge grønt og innovativt, så vores kommende boliger kan blive fyrtårne i kommunen a la Vestervænget, som er kendt på sin kæmpestore røde port (også kaldet ”Byens Port” af borgmesteren). Vestervænget er et fantastisk projekt og et spektakulært byggeri ud over det sædvanlige. Her er det lykkedes at ændre afdelingens image, så vi nu tiltrækker ressourcestærke beboere. Området er blevet et rigtigt populært sted at bo til leje og er gået fra tomgang til lang venteliste. Så vi skal gerne lave flere af den slags succes-projekter.”  
 
Hvad er jeres største udfordring?
”At få udlejet de tomme boliger i oplandet af Skive Kommune og at undgå, der kommer flere tomme boliger til. I Skive Kommune er folk begyndt at trække ind mod de større byer. De flytter mod Skive by og de større landsbyer. Når der sker en affolkning, nedlægges skoler, plejehjem og busforbindelser, hvilket ikke gør det lettere at skabe bosættelser. Vi kan ikke undgå tomme boliger i oplandet, og har p.t. nedlagt 92 boliger i oplandet. Og så er vi oppe imod private mennesker, som udlejer deres huse, fordi de ikke kan sælge dem. Det sker til priser, vi ikke kan være med på i øjeblikket.”  

"Byens Port" by night.
 
Hvad optager jer lokalpolitisk?
”Vi arbejder på at få Skive Kommune til at gå med på ideen om at lave blandet bebyggelse – med os ombord – på grunde i Skive by. Vi er gode til at bygge godt og visionært byggeri, og derfor vil vi gerne være med på en attraktiv beliggenhed. Det er vigtigt, at vi får skabt både ejerboliger og lejeboliger, og at de ligger sammen. Så vi ikke får den opdeling, som der før har været mellem private og almene. Ofte bygger de private først, og hvis der er et stykke jord til overs nede bagved, så kan de almene måske få lov til at bygge. Bomiva har ikke bygget nye boliger siden 2009, så det kunne være dejligt med noget alment nybyggeri i Skive by.”
 
Hvordan interessevaretager I hos jer?
”I Bomiva arbejder vi hele tiden på, at det, vi laver, skal give værdi for vores beboere. Vi bygger og renoverer, som vi selv gerne vil bo. Jeg deltager i mange forskellige udvalg i og sammen med kommunen om blandt andet byudvikling. Der afholdes desuden møder med politikerne og embedsmandsværket, og der netværkes til lokale arrangementer. Og så er vi i gang med at facilitere en gruppe mennesker, der ønsker at bygge bofællesskaber.”

Den røde farve går igen i Vestervænget-kvarteret i Skive. 

Hvad ønsker du for fremtiden?
”Mit store ønske er, at Bomiva får nogle flere boliger at administrere og får lov til at bygge nye, spændende boliger i Skive midtby. Bomiva skal fortsat være et attraktivt sted at bo, et godt sted at være frivillig beboerdemokrat og et godt sted at arbejde. Grunden til, at vi gerne vil være større, er, at vi ligger lige på en grænse, hvor flere administrerede enheder vil gøre tingene lettere. Der vil være flere til at deles om for eksempel it-udgifter, og der vil kunne være flere menneskelige ressourcer ansat. Vi har tidligere været flere administrerede enheder, og det gør tingene nemmere, når der er flere mennesker at fordele opgaverne på.”

Gode råd til landets politikere?
"Jeg kunne ønske, at der måske bliver mere lempelige regler for små og mellemstore almene boligorganisationer, når de skal i gang med at ansøge om at renovere via en helhedsplan. Det er en bekostelig affære, hvor man ikke ved, om man opnår støtte. Det ville hurtiggøre arbejdsprocessen, hvis man får fjernet 1/5- ordningen, som jeg mener forlænger processen unødigt, da det giver lang ekspeditionstid hos kommune og kreditforening.”
 

Et godt råd fra direktør til direktør?
”Sørg for at uddanne og udvikle dine ansatte, din bestyrelse og dig selv. Jeg er selv i gang med Toplederuddannelsen fra BL og kan anbefale den. Den giver en masse, både fagligt og netværksmæssigt. Et andet godt netværk at være en del af er Boligdirektørforeningen for små og mellemstore almene boligorganisationer. Der er god dynamik i gruppen, god sparring, hurtig hjælp at hente og god inspiration.”

Om skribenten

Anja Andersen 02823
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Usikkerhed om forsikring efter massive regnskyl: "Det kan blive rigtig dyrt"

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Usikkerhed om forsikring efter massive regnskyl: "Det kan blive rigtig dyrt"

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 3003 )

0

Læseliste