19. AUG. 2020 KL. 00:00

Almene boliger skal trække folk til Langeland

boligselskabet-langeland-010.jpg

Kurt Carlson er yderst tilfreds med ejendommens høje beliggenhed og altanen, hvorfra der er udsigt. Han bruger også gerne altanen som uderum.

Boligselskabet Langeland samarbejder tæt med kommunen om at sikre gode boliger til en rimelig pris. De skal trække beboere til fra Odense, Svendborg og København samt seniorer, der rykker fra landdistrikter til øens større byer.

”Selv om huse er relativt billige på Langeland, så er der også en rolle for almene boliger. Når folk bor alment, er de fri for terminer og vedligeholdelse.”

Jens Garfalk er forretningsfører i Boligselskabet Langeland og kender alt til den lange ø. Boligselskabet arbejder tæt sammen med kommunen om at trække nye folk til øens almene boliger. Han forklarer til Landsbyggefondens Magasin at de tyndt befolkede distrikter bliver mindre attraktive, når samfundsinstitutioner såsom læge, tandlæge, skole og supermarked forsvinder, og busruter bliver nedlagt, men at boligerne er attraktive.

Landsbyggefondens Magasin sætter fokus på landets øer og de almene boliger. Her fortæller også Kurt Carlson og Karen Hedegaard om, hvorfor de valgte at flytte i en almen boliger i Sommerlyst – en etageejendom i Rudkøbing, som hører under Boligselskabet Langeland.

”Udsigten er fantastisk. Det er også godt indrettet, og vi har fået et værelse mere på et mindre samlet areal,” siger Karen Hedegaard.

Ligesom alle andre lejligheder i bebyggelsen er deres bolig på cirka 95 kvadratmeter.

I virkeligheden er Sommerlyst ikke nybyggeri. over 40 år gamle afdeling blev gennemrenoveret i 2015-2016 med klimaskærm, nye vinduer, ventilationsanlæg, nye køkkener og badeværelser samt meget rummelige altaner.

Der blev føjet en ekstra etage oven på blokkene, hvis ydreskal nu består af brune sten i stedet for gule sten. Der er elevator i alle opgange med direkte udgang til hver lejlighed. Boligerne er gennemlyste og fremstår moderne.

Men som alle andre steder, som ligger lidt væk fra de større byer skal man gøre en ekstra indsats for at trække folk til øen.

Læs hele artiklen hos Landsbyggefonden.

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste