25. AUG. 2020 KL. 15:50

5 gode råd: Sådan får I coronakøen til at glide

istock-1226004910.jpg

I Aarhus står de boligsociale medarbejdere for at støtte testvognene lokalt. Her er fem råd, hvis I skal have et testcenter.

I Aarhus står de boligsociale medarbejdere for at støtte testvognene lokalt. Her er fem råd fra Susanne Bøgelund, der er leder af den boligsociale helhedsplan i Herredsvang og Det Boligsociale Fællessekretariat i Aarhus, hvis i også skal have et testcenter. 

  1. Gør testningen til en vigtig fælles indsats

Se besøg af testvogne som en anledning til at styrke fællesskabet i boligområdet, fordi I sammen gør en vigtig indsats for at standse smitten med corona. Træk mange lokale partnere ind i organiseringen, fx frivillige, beboere, afdelingsbestyrelser, foreninger, kirke, moske og klubber. Løft en vigtig opgave i samlet flok – så er opgaven også sjovere.

Læs også: Boligsociale i bred indsats for coronatest i boligområder

  1. Forbered jer – måske er der ikke andre, der gør det

Vær klar med de ting personalet i testvognene eventuelt skal bruge: strøm, borde, stole, pavilloner og adgang til toilet. Spær af rundt om testfaciliteterne. Overvej om I vil byde på en kop kaffe, og om vejret kan tvinge jer indenfor. Folk kan vente i kø, eller I kan uddele kø-numre, der råbes op, når deres tur nærmer sig.

  1. Aftal praktiske ting, så snart testvognen kommer

Brug tid på at aftale de praktiske ting med testpersonalet, når testvognen ankommer. Aftal hvor tit og hvornår de holder pauser, fordi det kan påvirke, hvor længe folk skal vente i kø.

Testpersonalet kan arbejde lidt forskelligt. Nogle tester gerne flere fra samme bopæl ad gangen, fordi de så undgår at skifte værnemidler mellem podningerne.

  1. Hjælp ældre og personer med særlige behov frem i køen

Hvis der er personer med rollator eller andre særlige udfordringer, så tag dem udenom køen, så de ikke skal vente i lang tid.

  1. Vær opdateret om corona

Tjek de seneste opdateringer om corona, så du fx kan svare på, hvornår og hvordan folk får svar, eller hvor børn under 12 år kan blive testet – det kan de ikke ved de mobile testvogne. Hav printet information om corona liggende fremme på flere sprog.

Om skribenten

Artikler

vi anbefaler

Kirsten Friis Hansen 200121 001 Her er 10 gode råd til hjemmekontoret fra kollegaerne i DAB
COLOURBOX23145527 Det er billigere og grønnere at renovere end at bygge nyt
Palle Adamsen 2019 02 08 Nr005 Undersøgelse: Sådan er landets almene boliger repræsenteret i samfundet
Foto Holger Anderson Rikke Lønne 23 BL: ”Almene boliger er med til at mindske social ulighed”
CHO 2019 Stor Imponerende indsats af Landsbyggefonden
Lisbjerg Bakke Al2bolig Endelig Træbygninger er mere klimavenlige og kan give et behageligt boligmiljø
Mariestaerke I Karlemoseparken Borgmester: Blandede byer er stærke byer
Se alle artikler ( 1931 )

0

Læseliste