21. APR. 2020 KL. 15:15

Stor boligorganisation udfordrer HK'erne

colourbox12714481.jpg

Colourbox.

Prøv bare – så hjælper vi dig. Den almene boligadministrator FA09 arbejder målrettet på at styrke HK-medarbejdernes kompetencer.

Superdigitale beboere, dyre it-løsninger og politik i afdelingsbestyrelsen. HK-medarbejdere i den almene boligsektor tackler stadig flere komplekse opgaver i hverdagen. Det gør de også i FA09, der administrerer 10.000 boliger for en række boligorganisationer i Storkøbenhavn. Derfor har FA09 stort fokus på at udvikle HK-medarbejdernes kompetencer.

”Vi oplever generelt en stor lyst til at kaste sig over mange af de nye opgaver. De fleste HK’ere vil gerne udvikle sig. Derfor arbejder vi i hverdagen på at udvikle de nødvendige kompetencer. Det er især indenfor projektledelse, øget it- og digital forståelse, kommunikation og forståelsen for de politiske beslutningsprocesser,” siger Mia Jarbøl Faurholdt, chef for ledelses- og udviklingssekretariatet i FA09.

Mia Jarbøl Faurholdt


Sparring i hverdagen

FA09 er en af de 14 boligorganisationer, der har bidraget til BL og HK’s nye katalog over kompetencer, som HK’ere oftere og oftere får brug for i den almene sektor.

”Et af vores strategiske mål i FA09 er høj medarbejdertilfredshed, og kompetenceudvikling er en vigtig del af det,” siger Mia Jarbøl Faurholdt.

Hun har tidligere arbejdet med udvikling, HR og ledelse i DSB og Undervisningsministeriet.

”Der skal være sparring og opbakning i hverdagen. For en ting er at komme på en uddannelse, men hvis du ikke får lov til at bruge den i hverdagen, så er den intet værd. Det er vigtigt at få lov til at arbejde med det,” siger Mia Jarbøl Faurholdt.

Med på teamet

FA09 søsætter ofte nye projekter i teams på tværs af afdelingerne. Her kan en HK-medarbejder med lyst og gåpåmod for eksempel få mulighed for at prøve rollen som projektleder og modtage sparring af en mere erfaren projektleder. Det bliver også et mål i sig selv, at HK-medarbejderen oplever succes og udfylder rollen som projektleder.

”Medarbejderne skal selvfølgelig på de faglige kurser, som understøtter dem i at løse deres opgaver tilfredsstillende, men vi mener også, at man i høj grad bliver udviklet i det daglige arbejde, især hvis man har gåpåmod,” siger Mia Jarbøl Faurholdt.

FA09 står selv for rigtig meget læring på arbejdspladsen via interne kurser, sidemandsoplæring og gå hjem-kurser. Derudover benytter FA09 BL's branche-kurser og netværk, for eksempel i sagsbehandling, udlejning, budget- og regnskab og konflikthåndtering. Arbejdsmarkedskurser og akademiuddannelser giver også gode faglige værktøjer.

Katalog giver overblik

”Nogle gange kan det være lidt svært for både leder og medarbejder at vide, hvilke muligheder der er. Her giver inspirationskataloget et godt overblik over, hvilke kompetencer og uddannelser der kan være relevant og ikke mindst interessant for den enkelte,” siger hun.

”Man skal kompetenceudvikle til gavn for den enkelte medarbejder og for virksomheden. Begge dele skal være opfyldt,” siger Mia Jarbøl Faurholdt.


Læs BL og HK's nye inspirationskatalog til HK-medarbejdere og boligorganisationer.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste