03. APR. 2020 KL. 00:00

Boligorganisation opsætter ladestandere til el-biler i alle afdelinger

el_stander_marts_20_0588.jpg

Snart vil beboerne i PAB kunne hente strøm til deres biler fra nye ladestandere i alle PAB’s afdelinger. Foto: PAB

PAB sætter strøm til 16 boligafdelinger i hovedstadsområdet så beboerne kan lade deres el-biler op. Initiativet får ingen konsekvenser for huslejen.

Det er svært at være ejer af en el-bil, når man bor i en etageejendom. Og det er ærgerligt, for der er efterhånden mange gode el-biler at vælge i mellem, men hvor er ladestanderne?

Boligorganisationen PAB har set problemet og vil samtidig gerne gøre noget for den grønne omstilling i deres afdelinger. Derfor opstiller de nu ladestandere til el-biler i samtlige af deres 16 afdelinger. Det betyder, at i alt 40 ladestandere skal opsættes over de næste seks måneder.
Aftalerne er på plads, tegningerne er klar og den første ladestander står efter planen klar om en måneds tid ude i boligafdelingen Holdkærparken i Kastrup. 


Grøn omstilling bliver ofte ved snakken

”For seks – syv år siden fik jeg ideen til at vi skulle have ladestandere til el-biler i vores afdelinger. Jeg tænkte, hvorfor skal man købe en el-bil, hvis man ikke kan lade den op? Og det er jo den gamle sang om hønen og ægget. Hvad kom først? Ingen vil jo købe en el-bil, hvis man ikke kan lade den op – og ingen vil opsætte en ladestander, hvis der ingen el-biler er,” siger Nikolaj Jørgensen, der for formand for PAB og fortsætter:

”Vi taler jo meget om grøn omstilling, men det meste bliver jo ved snakken. Men faktum er vel, at hvis vi ikke får ladestandere, så får vi heller ikke folk til at købe en el-bil.”

Ideen om ladestanderne præsenterede Nikolaj Jørgensen for organisationsbestyrelsen i PAB - og de var uden forbehold med på at bevilge de nødvendige midler. Det betyder, at der nu opstilles en ladestander for hver påbegyndt 100 lejemål i en boligforening under PAB.


Ingen huslejestigning

”Det er vigtigt for mig at udtrykke, at det her projekt koster os nogle penge, men det er midler, vi har. Huslejen stiger altså ikke som følge af det her projekt,” understreger formanden.

Ladestanderne i PAB giver mulighed for opladning af to biler ad gangen. Ladestanderen kommer til at fungere på den måde, at beboerne får en app eller et kort som de benytter, når de skal lade bilen op. Det er derfor kun den enkelte bruger, der betaler for strøm til opladningen.

”Det er PAB som opsætter alle ladestanderne, men den daglige drift har vi lagt i hænderne på professionelle aktører,” siger Nikolaj Jørgensen. 

PAB administreres af FA09 og her har man også et stort fokus på den grønne omstilling.

”En bæredygtig udvikling i boligorganisationerne handler for os om at understøtte de bæredygtige initiativer og løsninger som dukker op hos beboerne og i det øvrige samfund. Det kan eksempelvis være inden for miljøet med klimavenlige løsninger i byggeri og renovering. Det kan også være at igangsætte løsninger, der er økonomisk bæredygtige, siger direktøren for FA09, Kasper Nørballe, der glæder sig over initiativet om el-ladestandere. Kasper Nørballe tror, at ideen vil sprede sig til andre boligorganisationer under FA09.

Kasper Nørballe og resten af FA09 er desuden ved at lægge sidste hånd på et strategi- og målsætningsprogram, der frem mod 2025 sætter fokus på en bæredygtig vækst og udvikling af bl.a. flere bæredygtige løsninger i de boligorganisationer som de administrerer.

Fik du

læst disse?

20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Morten Homann Boligdirektør: ”Vi i branchen ER de dygtigste til det, vi laver”
25674507 D842 4C1e 8544 B375c77970d3 ”Frederiksbergs grimmeste facade” vinder Renoverprisen
IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
Løb Ml Husene Gellerup 18092021 3415 113428 Se billederne: Løb Mellem Husene afviklet i Aarhus og København
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Foto Holger Anderson 42 Opråb fra landets 5 største byer: Lovgivning om børnepasning virker modsat
Foto Holger Anderson Mundbind Turister1 Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer
Se alle artikler ( 2153 )

0

Læseliste