29. APR. 2020 KL. 15:20

Boligbosser i København: Mere fleksible regler for boligstørrelser er positivt

k-ÿbenhavn_dsc_2508-lilu.jpg

Det er vigtigt, at der er boliger til alle mennesker i alle livssituationer i København. Det mener flere almene boligorganisationer, der nu vil bygge flere mindre boliger i hovedstaden. Foto: Martin Schubert

Positivt at Københavns Kommune åbner for flere mindre boliger i større dele af byen, lyder det fra KAB, AAB og fsb.

Københavns kommune har lempet reglerne, så der fremover kan bygges flere mindre boliger København. Det er allerede muligt, når der vedtages nye lokalplaner, men nu kommer det også til at gælde ældre lokalplaner i byudviklingsområderne Ørestad, Sydhavn, Indre Nordhavn, Carlsberg, Valby Syd og Østamager.

De nye regler får betydning for de boliger fsb vil bygge fremover, vurderer Steen Søndergaard Thomsen, formand for boligorganisationen fsb.

”Det vil helt afgørende kommer til at betyde noget for den måde, vi bygger på i de kommende år, fordi vi i fsb gerne vil kunne tilbyde et forskelligartet sortiment af boliger, så vi rammer rigtigt mange målgrupper. Derfor er det godt, at de rammer ændres nu,” siger Steen Søndergaard Thomsen.

Plads til forskellighed

De nye regler betyder, at flere kvadratmeter i nybyggeri kan udnyttes til at opføre mindre boliger. Kun halvdelen af etagearealet i nybyggeri skal være boliger på mindst 95 kvadratmeter.

”Det er vigtigt, at vi også får bygget mindre og små boliger i en hovedstad, fordi en hovedstad skal rumme mange forskellige mennesker i mange forskellige livssituationer. Derfor er det vigtigt, at vi ikke kun har store boliger på hylden, men også mindre boliger. Det efterspørges i de her år, og det er også med til at sikre, at København bliver en by for mange forskellige mennesker,” siger Steen Søndergaard Thomsen.

Kan være med til at skaffe flere billige boliger

Direktør i AAB Christian Høgsbro mener også, at de nye regler vil få indflydelse på boligorganisationens nybyggeri.

”Jeg tror, at det vi vil satse på, er at bygge flere mindre familieboliger fremfor større familieboliger. Det giver bedre muligheder for varierede boligstørrelser, og vi skal som sektor finde ud af, hvordan vi udnytter vores kvadratmeter bedre. Alle snakker om micro living, og det synes jeg også, den almene sektor skal kigge på, ”siger Christian Høgsbro.

Han mener, at ordningen kan være med til at skaffe flere af de billige boliger, som København mangler.

”Men så har vi selvfølgelig også en forventning om at Københavns Kommune spiller med, når vi skal projektere familieboliger. Kommunens krav må også følge med, så vi sammen kan skaffe de boliger, der er brug for i København,” siger Christian Høgsbro.


Dialogen med kommunen vigtig

Byggedirektør i KAB Rolf Andersson ser også de nye regler som et skridt i den rigtige retning.

”Vi er positive. Man kan sige, det er altid godt med fleksibilitet. Det hjælper gevaldigt, at der ikke er et dogme om 95 kvadratmeter, men det er ikke en revolution,” siger Rolf Andersson.

”Vores beboere vil gerne have mindre boliger, der er lidt billigere,” siger han.

Han mener, at de nye regler ikke nødvendigvis vil betyde mange flere mindre boliger. Der er også andre forhindringer i forhold til at bygge små, billige boliger.

”Det afhænger også af dialogen med kommunen. I realiteten er det dyrt at bygge småt og billigere at bygge stort,” siger han.

Læs mere om de nye regler for byggeri i København

Om skribenten

Fik du

læst disse?

20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Morten Homann Boligdirektør: ”Vi i branchen ER de dygtigste til det, vi laver”
25674507 D842 4C1e 8544 B375c77970d3 ”Frederiksbergs grimmeste facade” vinder Renoverprisen
IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
Løb Ml Husene Gellerup 18092021 3415 113428 Se billederne: Løb Mellem Husene afviklet i Aarhus og København
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Foto Holger Anderson 42 Opråb fra landets 5 største byer: Lovgivning om børnepasning virker modsat
Foto Holger Anderson Mundbind Turister1 Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer
Se alle artikler ( 2153 )

0

Læseliste