22. APR. 2020 KL. 14:34

BL Vest flytter på havnen

aarhus.jpg

På toppen af Pakhuset kan man kigge ud over Kattegat. Foto: Kilde og Hindby.

Den 8. juni slår BL Vest dørene op for deres nye domicil på Aarhus Ø. De skal fremover være en del af et stort og moderne kontorfællesskab i havnens to nye Pakhuse.

Går alt efter planen – og uden yderligere corona-begrænsninger – flytter medarbejderne på BL’s Aarhuskontor i starten af juni fra Saralyst Alle i Højbjerg til Mariane Thomsens Gade i den pulserende bydel Aarhus Ø.

Her bliver de mødt af den nye havnefront med det populære Havnebad og de mange smukke bygninger – i gåafstand til Aarhus centrum.

”Vi glæder os helt vildt til at flytte ind i de nye kontorer i Aarhus Ø og til at vise de nye faciliteter frem til vores medlemmer og samarbejdspartnere og til den energi og inspiration, et kontorfællesskab med andre virksomheder kan give os. Men allermest glæder vi os over de muligheder for mere samarbejde på tværs af BL Vest og generelt kollegialt samvær, som vores nye lokaler også lægger op til, ” siger Susanne Linaa, der er kontorleder af BL Vest.  

Vi i BL Vest glæder os meget til at byde alle velkomne.

”Det bliver en ny start for Aarhus-kontoret og en unik mulighed for at blive rystet sammen på ny. Vi lærer nye, spændende mennesker at kende, som vi i vores dagligdag møder i den fælles kantine og husets andre fællesområder. Det bliver spændende,” fortsætter hun begejstret.

Det Boligsociale Fællessekretariat, som i flere år har delt adresse med BL Vest i Højbjerg, flytter med ud til Pakhusene i Aarhus Ø og kommer fortsat til at have et nært samarbejde.

Pakhusene, som bliver det nye kontorfællesskab for BL Vest.

Konceptet for Pakhusene

Byudviklerne Rune Kilden og Stine Hindby er idémagerne bag Pakhusene på Aarhus Havn. Det århusianske team har sammen med arkitekterne AART Architects, ingeniørvirksomheden MOE og PFA Ejendomme opført de to Pakhuse. Fra de øvre etager er der udsigt over Kattegat og Aarhus Ø.

Bæredygtighed, deleøkonomi og tværfagligt fællesskab er grundpillerne i det nye kontorfællesskab i Pakhusene. Tre faktorer, som har haft afgørende betydning, da BL skulle finde nyt domicil til deres Aarhus-kontor.

Den almene sektor har igennem mange år haft fokus på bæredygtighed og deleøkonomiske koncepter i stort set alt, hvad de beskæftiger sig med. Derfor var det nemt for BL at se sig selv i det nye kontorfællesskab i Pakhusene, hvor lejerne deler udgifterne til de fælles faciliteter som kantine og mødelokaler – og endda en fælles elbil.

Derudover har BL også lagt vægt på den dynamik, der opstår i et kontorfællesskab med andre, som ikke i udgangspunktet har fælles reference. Det giver mulighed for nye relationer og netværk.

Nye muligheder

Saralyst Alle i Højbjerg, hvor BL Vest har holdt til i mange år, har hverken haft en hensigtsmæssig beliggenhed eller egnede mødefaciliteter.

Pakhusene ligger til gengæld helt centralt i Aarhus og er let at komme til. Kontorleder Susanne Linaa håber, at det vil lokke flere til.

”De store mødelokaler, som vi fremover kan booke, giver BL Vest mulighed for at afholde flere møder her i Aarhus. For eksempel direktørmøder, kredsmøder og bestyrelsesmøder. Vi glæder os meget til at byde alle velkomne.”

Om skribenten

anja_andersen.jpg
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer

Fik du

læst disse?

20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Morten Homann Boligdirektør: ”Vi i branchen ER de dygtigste til det, vi laver”
25674507 D842 4C1e 8544 B375c77970d3 ”Frederiksbergs grimmeste facade” vinder Renoverprisen
IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
Løb Ml Husene Gellerup 18092021 3415 113428 Se billederne: Løb Mellem Husene afviklet i Aarhus og København
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Foto Holger Anderson 42 Opråb fra landets 5 største byer: Lovgivning om børnepasning virker modsat
Foto Holger Anderson Mundbind Turister1 Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer
Se alle artikler ( 2153 )

0

Læseliste