18. SEP. 2019 KL. 11:00

Totalrenoveringen i AB Syd er endelig færdig

img_0705.jpg

BO-VEST

Hver eneste bolig i afdelingen AB Syd er blevet gennemrenoveret. Det har været en kompliceret proces, hvor beboerne har oplevet flere problemer undervejs. Efter syv år med byggeri er alle nøgler igen givet tilbage til deres retmæssige ejere, beboerne.

Totalrenoveringen i AB Syd er endelig færdig. Godt 950 mio. kr. er blevet brugt på de 500 gårdhuse i afdelingen, hvor alt indvendigt er revet ud og bygget op igen. Hertil kommer afdelingens 272 rækkehuse, der også er blevet renoveret.

”Målet har været at skabe nogle boliger, der er sikrede for fremtiden. Især et fokus på energirigtige forbedringer er med til både at give sunde og nutidige boliger, men der er også opnået fornuftige besparelser på varmeregnskabet.”

Det sagde næstformand i Albertslund Boligselskab Frank Aagaard i sin tale ved markeringen af afslutningen på byggesagen fredag.

Valgfri indretning

Boligerne har fået nye gulve og vægge for at give bedre indeklima og besparelser på varmeregnskabet. Totalrenoveringen har også skabt mulighed for en del frihed for beboerne for eks. i forhold til typer af køkken og planløsninger.

Det er første gang en byggesag gør brug af et digitalt tilvalgskatalog til beboerne, fortæller seniorprojektleder hos BO-VEST Peter Føhrby Nybom.

”Det digitale katalog har gjort det muligt for beboerne at få størst mulig indflydelse på deres fremtidige bolig. Det har også givet dem overblik over, hvordan ekstra tilvalg vil påvirke huslejen,” forklarer Peter Føhrby Nybom.

Beboer Ingelise Hansen fra Storkens Kvarter har været glad for de særlige tilvalg.

”Vi er rigtig glade for vores nye hus, hvor vi selv har valgt indretningen,” fortæller hun.

Ingelise Hansen har valgt at få et større køkken og en større stue ved at få sløjfet et af værelserne, efter børnene er flyttet hjemmefra.

”Vi har haft nogle problemer med fugerne på badeværelset, og revner langs loftet. Jeg synes, det er noget sjusk, men som helhed har det været dejligt at flytte tilbage i huset,” fortæller Ingelise Hansen.

Bedre dialog mellem BO-VEST og bestyrelsen

Beboeren står ikke alene med fejl, der skal udbedres. Byggesagen har haft en del udfordringer i løbet af årene. Det har efterladt flere beboere skuffede over resultatet undervejs og en bestyrelse, der er blevet totalt udskiftet.

”Det har været et meget hårdt forløb, og derfor er bestyrelsen en anden. Vi har haft et svært samarbejde med BO-VEST, men dialogen er en helt anden nu, der er en anden forståelse,” lød beskrivelsen fra formand for AB Syd John Hagenstjerne i sin tale til markeringen.

Formanden er meget opsat på at være bindeled mellem beboerne og administrationen i BO-VEST. De mangler, der skal udbedres op til etårsgennemgangen i afdelingen er under ekstra fokus.

”Vi vil gerne forventningsafstemme mellem parterne, så vi kan komme i mål. Vi (bestyrelsen red.) vil være den støtte for beboerne, som de har brug for, for eksempel sådan at klagerne når frem til de rigtige, og at de stemmer overens,” forklarer John Hagenstjerne.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Morten Homann Boligdirektør: ”Vi i branchen ER de dygtigste til det, vi laver”
25674507 D842 4C1e 8544 B375c77970d3 ”Frederiksbergs grimmeste facade” vinder Renoverprisen
IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
Løb Ml Husene Gellerup 18092021 3415 113428 Se billederne: Løb Mellem Husene afviklet i Aarhus og København
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Foto Holger Anderson 42 Opråb fra landets 5 største byer: Lovgivning om børnepasning virker modsat
Foto Holger Anderson Mundbind Turister1 Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer
Se alle artikler ( 2153 )

0

Læseliste