12. SEP. 2019 KL. 15:40

Regeringen vil grønne og billige boliger

bl120919_10.jpg

Miljøminister Lea Wermelin introduceres til Circle House af Lejerbos byggechef Gerti Axelsen. Foto: Stefan Kai Nielsen

Miljøminister Lea Wermelin vil i regeringens grønne koordinationsudvalg arbejde for, at både kommende og eksisterende boliger skal sætte et begrænset aftryk på klima og miljø.

Uden for Lejerbos domicil i Valby står prototypen på boligorganisationens bud på fremtidens bæredygtige byggeri. ”Cirkel House”.

Det er en bygning, hvor hvert element kan afmonteres og genbruges i et andet byggeri - lidt lige som Lego.

I formiddags stod Lejerbos direktør, Palle Adamsen, organisationens byggechef, Gerti Axelsen, med flere foran det relativt lille byggemodul for at tage imod miljøminister, Lea Wermelin, der havde meldt sin ankomst for at besigtige Circle House.

Billigt og grønt

Og det var en imponeret minister, der efter besigtigelsen udtalte sig til fagbladetboligen.dk.

”Jeg synes, det er fantastisk spændende, at de almene boligorganisationer bruger de fælles muskler, der ligger i, at så mange bor alment, til også at fremme den grønne dagsorden. Det her er jo det, vi også vil som regering... Altså skaffe gode, grønne og billige boliger. Vi fik rigtig mange gode erfaringer med fra projektet i dag,” sagde Lea Wermelin.

”Som socialdemokrat er det vigtigt for mig, at projektet ikke bare er grønt. Vi skal også gøre det på en social retfærdig måde. Alle skal kunne bo godt og så billigt, at man kan betale huslejen og samtidig være en del af den grønne fremtid, som vi gerne vil sikre,” fortsatte hun. 


Koordinationsudvalget

Den socialdemokratiske miljøminister vil tage både ideen om ”Cirkel House” og andre mulige grønne bidrag fra de almene boligorganisationer op med sine kollegaer i regeringens grønne koordinationsudvalg.

”Vi tror ikke på, at silotænkning kan løse den grønne opgave, vi står overfor. Hverken når vi taler om klimaaftryk, eller når vi taler om miljøaftryk. Skal opgaverne løses, kræver det, at vi bliver bedre til at tale sammen. Vi har oprettet det her nye grønne koordinationsudvalg i regeringen. Og der synes jeg, det er oplagt, at vi tager de her tværgående problemer op. Hvordan skaber vi et byggeri, der i fremtiden har et mindre klima og miljøaftryk? Spørgsmålet gælder også de eksisterende boliger. Der er både udfordringer i forhold til renovering og energieffektivisering. Det er emner, der ligger hos henholdsvis bolig- og klimaministeren. Men det er klart. Det er noget af det, som jeg også er optaget af i forhold til byggeriets aftryk på miljøet. Jeg glæder mig til at arbejde videre med det,” sagde Lea Wermelin.

Hos Lejerbo var det efter miljøministerens besigtigelse af Cirkel House-modulet tid til reflektion.

”Historisk har den almene boligsektor mange gange udviklet nye metoder og veje i byggeriet. Det er dejligt, at vi stadig kan det. Både her i Lejerbo og i resten af den almene boligsektor. Det kan vi være stolte af,” sagde Lejerbos direktør og formand for BL - Danmarks Almene Boliger, Palle Adamsen.

Circle House i tal

Om skribenten

regnar_m_nielsen.jpg
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Rigspolitiet: Trygheden vinder frem

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Rigspolitiet: Trygheden vinder frem

Fik du

læst disse?

Himmerland Boligforening 2020 Sankelmarksgade 9 Renejeppesendk Her er der penthouses til 7,5 mio. kr. på toppen af det almene
DSC01070 Opfordring til Christiansborg: ”Opret tænketank, der sikrer boliger til hele livet for alle”
Foto Holger Anderson Solveigraabergtingey 15 Ny BL-analyse: Behovet for boliger til seniorgruppen er stærkt stigende
Microsoftteams Image Se billederne: Konference satte lup på den blandende – og 'klumpede' – by
Keld Laursen Brabrand Boligforening Keld Laursen fratræder som Brabrand Boligforenings direktør
DSC2078 Generationernes Hus viser nye veje for fællesskab
Himmerland Boligforening 2019 Ole Nielsen Corona-regning: Lejetab kan give højere husleje til unge studerende
Se alle artikler ( 2077 )

0

Læseliste