17. SEP. 2019 KL. 14:38

Nye almene boliger i Cold Hawaii

20190624-100913-4_127mb_2.jpg

Joachim Ladefoged / Ritzau Scanpix

14 nye almene boliger er på vej i Klitmøller, hvor der er rift om boligerne, for surferparadiset Cold Hawaii og Nationalpark Thy trækker folk til byen.

Engang var Klitmøller en lille, søvnig fiskerlandsby på den forblæste jyske vestkyst, men nu er indbyggertallet lige kravlet over 1.000, og aldrig før har der boet så mange i Klitmøller. Byen var tidligere et sted, hvor man holdt sin sommerferie, men nu er det et sted, man flytter hen og bosætter sig. Det kan direktøren for Thisted Bolig tale med om:

"Klitmøller er et attraktivt sted at bo. Vi har i forvejen 23 almene boliger i byen og venteliste til boligerne i Klitmøller. Nu bygger vi 14 nye almene boliger, der skal være klar til indflytning i efteråret 2020," siger Chano Sauer.

Thisted Bolig har 1.300 boliger, og det er i Thisted og de to kystbyer, Klitmøller og Vorupør, boligselskabet oplever den største efterspørgsel i Thy.

"Nationalparken og surfernes Cold Hawaii er virkelig et trækplaster. Klitmøller ligger midt i det hele. Det nye byggeri vil være attraktivt for alle typer beboergrupper. Lige fra familier, der ønsker at flytte fra deres ejerbolig, som er blevet for stor, når børnene flytter, men som vil blive i området. Og familier, der leder efter en lejebolig som springbræt til en beslutning om at flytte permanent til området," mener Chano Sauer.


Langt tilløb

I flere år har Thisted Bolig ønsket at bygge nyt i Klitmøller, og boligselskabet har haft kig på placeringen længe. Der er tale om den gamle campingplads i Klitmøller, men først skulle Thisted Kommune ekspropriere jorden og dernæst beslutte at sælge det videre til Thisted Bolig. Den beslutning kom på et kommunalbestyrelsesmøde i slutningen af august i 2019, og dermed er der givet grønt lys til Thisted Boligs projekt.

Der er tale om et byggeri til 28 millioner kroner på Vangvej. Boligerne bygges som et-plans rækkehuse med tre, fire eller fem værelser i hver bolig. Størrelsen ligger mellem 85 og 115 kvadratmeter. Atra arkitekter har tegnet boligerne. Byggematerialerne er valgt ud fra en "grøn profil", blandt andet med brug af materialer med lavt CO2-aftryk.

Plads til surfbrættet

"Vi kommer til at tilbyde nogle nye boliger i flot nordisk stil med facader af skiffer og træ og designet til aktive mennesker, der vil bruge naturen lige udenfor. For eksempel bliver der lavet opbevaringsmuligheder til surfudstyret ved boligerne," fortæller Chano Sauer.

I området, hvor de 14 nye almene boliger skal ligge, planlægger Thisted Kommune mere byggeri og begynder snart at udstykke byggegrunde til private, for der er behov for boliger i Klitmøller.

"Vi ser frem til at komme i gang. Vi bliver de første, der bygger, hvor den gamle campingplads lå, og vi kan måske være med til at højne interessen for de andre byggeprojekter i området. Siden de første planer om vores almene boliger blev kendt for nogle år siden, har der været opmærksomhed omkring projektet. Flere har ringet og forhørt sig om planerne, så vi er fortrøstningsfulde," siger Chano Sauer.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Morten Homann Boligdirektør: ”Vi i branchen ER de dygtigste til det, vi laver”
25674507 D842 4C1e 8544 B375c77970d3 ”Frederiksbergs grimmeste facade” vinder Renoverprisen
IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
Løb Ml Husene Gellerup 18092021 3415 113428 Se billederne: Løb Mellem Husene afviklet i Aarhus og København
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Foto Holger Anderson 42 Opråb fra landets 5 største byer: Lovgivning om børnepasning virker modsat
Foto Holger Anderson Mundbind Turister1 Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer
Se alle artikler ( 2153 )

0

Læseliste