25. SEP. 2019 KL. 13:02

Eksperimentet i Gellerupparken

dr-180-dage-i-ghettoen.jpg

DR. Her er deltagerne, som flytter ind i Gellerupparken, i DR's program "180 dage i ghettoen".

I aften starter DR1 programserien ”180 dage i ghettoen”, som følger syv etniske danskere, der flytter ind i Gellerupparken.

Gellerupparken i Aarhus er scenen for DR’s eksperiment. Tanken bag programmet er at undersøge, hvordan det er for udefrakommende at flytte ind i et af de boligområder, som er på listen over såkaldt hårde ghettoer.

De syv deltagere skal i et halvt år bo i Gellerupparken. Aftalen er, at de bor gratis mod at levere 30 timers frivilligt arbejde om måneden.

71-årige Ester Engrob Nielsen fra Skjern er en af tilflytterne. Hun føler ikke selv, at hun er fordomsfuld, men havde da godt hørt om noget ballade i boligområdet, inden hun flyttede ind.

”Det var egentlig fordi, der kom så mange negative kommentarer om Gellerupparken. Det pirrede min nysgerrighed.” Sådan lød begrundelsen for at deltage fra den 71-årige pensionist til Århus Stiftstidende.

Som en del af aftalen skal Ester Engrob Nielsen bidrage til det frivillige arbejde. Det gør hun ved at hjælpe, både i ”Onsdagsværkstedet”, lektiecafeen og som mentor for en 9-årig pige.

Du kan følge Ester og de andre deltagere i programmet ”180 dage i ghettoen” om onsdagen på DR1, kl. 20.45. Programmet '180 dage i ghettoen' kan også ses på DR's hjemmeside.

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Kredsformand: "Vi skal sikre de rigtige boliger til de personer, der vil bo her”

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Kredsformand: "Vi skal sikre de rigtige boliger til de personer, der vil bo her”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2877 )

0

Læseliste