24. SEP. 2019 KL. 12:52

AAB går i jorden i Ørestad Syd

spadestik-oerestad-syd-boligminister.jpg

AG Gruppen. Boligminister Kaare Dybvad tager første spadestik fra en stor gravemaskine på byggepladsen.

Boligminister Kaare Dybvad havde fornøjelsen af at ’grave’ første spadestik til 148 almene boliger i Ørestad Syd. De nye boliger, som bygges for Boligforeningen AAB, skal bidrage til at skabe en mere blandet by for alle.

Tolerance, fællesskab og mangfoldighed opstår, når boligformer blandes. Det vil Boligforeningen AAB nu bidrage til, når de bygger 148 almene boliger og en ny daginstitution i Ørestad Syd i København.

Boligminister Kaare Dybvad blev budt velkommen til byggepladsen en skyet tirsdag i september, hvor han skulle tage det første spadestik – med hjælp fra en gravko.

For boligministeren markerer det nye byggeri en voksende bevidsthed om behovet for at give plads til alle i byen – og ikke kun dem, der har råd til at betale de dyreste huslejer.

”Det er vigtigt for mig, at vi får skabt mere blandede byer og boligområder i Danmark, så vi derigennem får mulighed for at mødes og leve side om side med andre, der ikke ligner os selv. Det er afgørende, hvis vi skal skabe en stærkere sammenhængskraft, og derfor var det en fornøjelse at tage første spadestik til Ørestad Syds nye almene boliger og daginstitution,” sagde Kaare Dybvad i en pressemeddelelse fra AAB.

Direktør i AAB, Christian Høgsbro, er glad og stolt over byggeriet, som nu sættes i gang.

”I AAB kan vi være med til at sikre, at mennesker med almindelige indkomster også kan bo i hovedstaden – og bidrage til, at vi får en blandet by med plads til alle. Det er nemlig vigtigt, at der er plads til alle i København – uanset størrelsen på deres pengepung,” siger Christian Høgsbro.

De 148 almene boliger bliver en del af en karrébebyggelse, som udover de almene boliger også rummer private boliger og en daginstitution, som bygges op omkring et fælles gårdrum. De første står klar til indflytning i foråret 2021.

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Kredsformand: "Vi skal sikre de rigtige boliger til de personer, der vil bo her”

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Kredsformand: "Vi skal sikre de rigtige boliger til de personer, der vil bo her”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste