09. OKT. 2019 KL. 13:25

VIDEO: Se boligministeren kickstarte sin bolig-turné

kaare6.jpg

Afdelingsbestyrelsesformand Ivonny Viborg fortæller boligministeren om sin boligafdeling. Foto: Rasmus Handberg Baunegaard Nielsen

Boligminister Kaare Dybvad besøger de næste måneder BL's 11 kredse. Første stop på ministerens turné fandt sted mandag. Se video fra besøget i artiklen.

Henover efteråret og vinteren har boligminister Kaare Dybvad booket møder i sin kalender med samtlige af BL's 11 kredse.

"Jeg håber på at få et større kendskab til, hvilke problemstillinger man har i den almene boligsektor på tværs af landet. De input vil jeg bruge til at blive lidt klogere på, hvordan vi skal stykke forliget om Landsbyggefonden sammen," siger Kaare Dybvad.

Brug for udstrakt hånd

Første besøg på rundturen skete mandag, hvor boligministeren om eftermiddagen blev vist rundt i boligafdelingerne Husumgård og Gadelandet, inden Kaare Dybvad om aftenen deltog i kredsrepræsentantsmøde i BL 1. kreds.

“Vi fik præciseret mange af de ting, vi er enige om. Men vi fik også italesat nogle af de ting, der giver os problemer som for eksempel tillægsgrundkøbesummen. Der har vi brug for, at ministeren giver os en udstrakt hånd over for Københavns Kommune,” sagde kredsformand Camilla Hegnsborg efter mødet.

Ros til ministeren

Kredsformanden havde samtidig ros til ministeren.

“Det er befriende, at vi har fået en boligminister, som kan sit kram og kan den almene fortælling. Jeg tror, at vi kan komme i mål med mange ting, fordi der er en fælles forståelse og ambition.”

"Drømmescenariet er, at han vågner op i nat og siger: 'Alt det, der blev sagt til Kreds 1's kredsrepræsentantsmøde, det skal jeg indfri i den her ministerperiode'," sagde kredsformand Camilla Hegnsborg.

Ministerens næste besøg på turnéen er den 25. oktober i 11. kreds i Skælskør og den 28. oktober i 8. kreds i Kruså.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste