01. OKT. 2019 KL. 15:53

SF: Brug fleksibel udlejning i "ghetto"-områderne

20120920-110427-7_34mb.jpg

Foto: Lundtoftegade er et af de boligområder, som bør bruge reglerne om fleksibel udlejning. Foto: Ritzau/Scanpix

Kommuner og boligorganisationer skal ifølge SFs boligpolitiske ordfører, Kirsten Normann Andersen, bruge reglerne om fleksibel udlejning i de såkaldte "ghetto"-områder. Til gengæld bør reglerne bruges med lempe andre steder, mener hun. 

”Det er ikke rimeligt, at borgere i fleksjob eller familier med et barn med handicap over 18 år risikerer at blive afvist til en almen bolig”.

Sådan lød det i fredags fra SF's boligordfører, Kirsten Normann Andersen (SF), i en artikel Altinget. I artiklen giver folketingsmedlemmet udtryk for at boligorganisationerne i nogle tilfælde tolker kriterierne for, hvornår et boligområde er udsat, "alt for rigidt".  

"Det er ikke rimeligt, og det mener jeg faktisk, at man skal lave om. Det skal ikke være sådan, at man både skal have et arbejde og en høj indtægt for at få en bolig i et alment boligområde,” siger hun.

Dermed vil den boligpolitiske ordfører fra SF lægge begrænsninger på en af de muligheder kommuner og boligorganisationer har for at regulere hvem, der bor i de boligområder, som er på regeringens lister over udsatte boligområder, såkaldte "ghettoer" og såkaldte "hårde ghettoer".

”Det er ikke rimeligt, at borgere i fleksjob eller familier med et barn med handicap over 18 år risikerer at blive afvist til en almen bolig”, siger Kirsten Normann Andersen (SF)

”Udvis tilbageholdenhed”

Størst betydning har det for listen over "ghettoer". Er man på den i fire år, skal boligområdet nærmest opløses og medmindre dispensation gives 60 procent af boligområdets almene familieboliger ommærkes, sælges nedrives eller andet.

”De boligorganisationer og kommuner, der har boligområder på ”Ghetto-listen” skal naturligvis bruge de værktøjer, de kan, for at undgå, at områderne havner på den hårde ”Ghettoliste” – også de fleksible udlejningsregler, som jeg dog mener kan bruges mere fleksibelt,” siger Kirsten Normann Andersen (SF) til fagbladetboligen.dk

”Men de boligorganisationer, der administrerer boligområder, som ikke er på ”ghettolisten” skal være mere tilbageholdne med at bruge fleksibel udlejning. Alle skal have et sted at bo. Jeg forstår godt, at boligområder gerne vil forebygge at komme på “ghettolisten, men når en boligorganisation bruger fleksibel udlejning, så bliver andre nødt til at overveje det samme, fordi de ellers risikerer at skulle påtage sig et forholdsvist større boligsociale ansvar. Alle skal løfte i flok, hvis vi skal sikre blandede boligområder i fremtiden,” fortsætter hun.

Kirsten Andersen fremhæver den måde boligorganisationerne i Aarhus via samarbejdet i Aarhus Bolig løser opgaven, som en god måde.

Venstre enige 

I sidste uge fortalte Venstres boligordfører, Heidi Bank, til DR, at det aldrig havde været intentionen med kriterierne i ghettoaftalen at holde folk med en mindre lønindtægt ude, og at hun forventer, at boligminister, Kaare Dybvad, ser på, om de nuværende regler skal reguleres. 

Kaare Dybvad meddelte i den forbindelse, at han vil undersøge brugen af de fleksible udlejningsregler for at se, om de anvendes i for et stort omfang.

Kirsten Normann Andersen (SF) understreger, at SF "sådan set" ikke ønsker, at kriterierne skal ændres, men at de i stedet skal "lempes".

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Regeringen rykker for alvor i forhold til fritidsjob

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Regeringen rykker for alvor i forhold til fritidsjob

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste