03. OKT. 2019 KL. 15:59

Københavns økonomi for næste år er på plads: 228 millioner kroner til almene boliger

30882413572_ce045bba42_k.jpg

Onsdag indgik seks partier på Københavns Rådhus en solid budgetaftale. Der er sat penge af til børne- og socialområdet samt grøn omstilling. Og så er der også penge til byens almene boliger.

Budgetaftalen skal sikre en økonomisk saltvandsindsprøjtning til børne- og socialområdet og til et endnu grønnere København, der giver fodgængere, cykler, elbiler og kollektiv transport en forlomme og sikrer, at byen bliver CO2-neutral i 2025.

Partierne bag aftalen er Socialdemokratiet, Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre, SF samt partiet Venstre. Se aftalen her.

For at sikre en mere social bæredygtig by blev der også afsat penge i budgettet til almene boliger. I alt 228 millioner kroner er der afsat i grundkapital til almene boliger. Det kan omsættes til ca. 600 ungdomsboliger og ca. 600 familieboliger – det er boliger med en husleje, der er væsentligt lavere end private udlejningsboliger.

”Det er dejligt at se et bredt budgetforlig i Københavns Kommune med en investering på 228 mio. kr. i mennesker, bygninger og boligområder. I BL 1. kreds er vi enige i, at når vi arbejder med byudvikling, så skal der både investeres i menneskene og boligområderne. Vi ser frem til at bidrage med at realisere ideerne det næste år,” siger Camilla Hegnsborg, formand for BL's 1. kreds.

Syv udsatte boligområder får 'markant løft'
Også når det gælder tryghed afsættes der penge. Kriminaliteten falder i København, mens københavnerne generelt føler sig mere trygge. Men der er fortsat udfordringer i dele af byen. Derfor får byens syv udsatte boligområder et ’markant løft’.  Der afsættes 262 mio. kr. til bl.a. at udvikle Bystævneparken, give dagtilbuddene i Tingbjerg et kvalitetsløft, få flere ledige i arbejde og holde unge ude af kriminalitet. Ingen områder i København skal stå på statens 'ghettoliste' i 2030, lyder det.

Massiv investering i børn
Aftalen er også en massiv investering i byens mange børn. København vokser med fire til fem børn om dagen, og det kræver mange nye vuggestuer og børnehaver, mange specialskolepladser og mange nye pladser i folkeskolen.

Også socialområdet tilgodeses. Blandt andet bruges der 15 millioner kroner hvert år i fire år på at tilbagerulle planlagte besparelser på handicapområdet. Der gives også næsten 87 millioner kroner over fire år til at håndtere en stigning af underretninger om børn, samt 25 millioner kroner om året i fire år til bl.a. at forebygge anbringelser.


"Jeg er glad og stolt over, at det er lykkedes at samle så bredt et flertal i Borgerrepræsentationen om et budget, der holder hånden under byens udsatte og mennesker med handicap, og samtidig er en millioninvestering i vores børn," siger Københavns overborgmester Frank Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Om skribenten

kristoffer_friis_soerensen.jpg
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Ny stjernepris skal hylde engagementet i landets boligområder

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Ny stjernepris skal hylde engagementet i landets boligområder

Fik du

læst disse?

BL Tingbjerg 111018 014 Nu er der færre parallelsamfund på Boligministeriets liste
Finnmuus Boligdirektører: Kæmpe problem at udskyde energirenoveringer og andre nødvendige renoveringer
RW 210922 FAB Elbiler 0024 Boligselskab: "Planlæg ladestandere til fremtiden"
Katja Lindblad Domea Beboerrådgivning bremser udsættelser
Se alle artikler ( 2667 )

0

Læseliste