16. OKT. 2019 KL. 14:33

DF vil fordoble Landsbyggefondens renoveringsramme

folketingssalen_christoffer-regild_07.jpg

Folketingets partier skal forhandle nyt boligforlig. En aftale ventes på plads i foråret 2020. Foto: Christoffer Regild

Omfattende renoveringer af almene boliger er vejen til at undgå ghettoer, sikre byggebranchen, beskytte klimaet og gøre noget for de mange almene beboere, der ikke bor i ghettoer.

Som en del af finansloven skal Folketingets partier i de kommende måneder forhandle om et nyt boligforlig. En aftale, der bliver afgørende for, hvor mange af de 60.000 boliger der i øjeblikket står på Landsbyggefondens venteliste til at modtage støtte til nødvendige renoveringer, fonden kan støtte.

Aktuelt kan Landsbyggefonden støtte renoveringer for i alt 2,5 milliarder kroner om året. Nu har Dansk Folkeparti som det første parti spillet ud med, hvilke ønsker de møder op med til forhandlingerne om et nyt boligforlig. Partiet meddelte i fredags i byggeriets blad, Licitationen, at de vil fordoble den eksisterende investeringsramme for renoveringer til fem milliarder kroner.

”Vi brugte mange af Landsbyggefondens penge på ghettoerne, da vi sidste år vedtog ghettopakken. Derfor skal der gøres noget for resten af den almene boligsektor,” siger Dansk Folkepartis finans-og miljøordfører, René Christensen.  

Finans- og miljøpolitisk ordfører for Dansk Folkeparti, Renè Christensen

Win win

Miljøordføreren, der også er ordføreren, når partiet lægger kursen for finanslovsforhandlingerne, ser en win, win og win-situation.

”Vi kan gennem renoveringer gøre meget for miljøet og klimaet. En halv million af de 570.000 almene boliger er fra før 1980. At klimasikre dem vil også komme beboerne til gode. Udover at beskytte klimaet, skaber det bedre indeklima, hvor der skal bruges mindre varme. Mindre varmeregning er lavere husleje. At holde boligerne tidssvarende er en god ide, der også er med til at holde ghettodannelse fra døren. Skal ghettoer forebygges, kræver det, at også ressourcestærke har lyst til at flytte ind i boligområdet. Det kræver, at boligen er i god kvalitet,” siger Renè Christensen.

Rettidig omhu

Med en høj investeringsramme for renoveringer af de almene boliger vil den finanspolitiske ordfører for Dansk Folkeparti også sikre den danske byggebranche mod mulige konjunktursvingninger.

”Lige nu går det godt for byggeriet i København. Men der er truende skyer over Tysklands og andre store europæiske landes økonomi. Dertil kommer usikkerheden som følge af muligt Brexit. At renovere de almene boliger er med til at sikre byggebranchen. Det er rettidigt omhu,” siger Rene Christensen.

Boligminister Kaare Dybvad har tidligere over for Fagbladet Boligen meddelt, at han ikke ønsker at kommentere forhandlingerne om det nye boligforlig, mens der forhandles. Vi har derfor spurgt i regeringens parlamentariske grundlag, hvad man der mener om udspillet fra Dans Folkeparti.

”Det er et interessant forslag. Vi er i hvert fald enige med Dansk Folkeparti i, at der skal gøres mere for de almene boliger,” siger boligpolitisk ordfører for SF, Kirsten Normann Andersen.

”Der skal også gøres mere for klimaet. Om det skal ske gennem renovering af almene boliger, eller der er andre håndtag, som skal drejes, ved vi ikke endnu, fortsætter SF-politikeren, der også sætter spørgsmålstegn ved, om der venter en forestående krise for byggeriet.

”Det er vigtigt, at boliger, som trænger, bliver renoveret. Men det er også vigtigt, at der bliver bygget nye boliger,” siger hun.

Om skribenten

regnar_m_nielsen.jpg
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Aftale om forebyggelsesområder bedre end forhandlingsudspillet

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Aftale om forebyggelsesområder bedre end forhandlingsudspillet

Fik du

læst disse?

Himmerland Boligforening 2020 Sankelmarksgade 9 Renejeppesendk Her er der penthouses til 7,5 mio. kr. på toppen af det almene
DSC01070 Opfordring til Christiansborg: ”Opret tænketank, der sikrer boliger til hele livet for alle”
Foto Holger Anderson Solveigraabergtingey 15 Ny BL-analyse: Behovet for boliger til seniorgruppen er stærkt stigende
Microsoftteams Image Se billederne: Konference satte lup på den blandende – og 'klumpede' – by
Keld Laursen Brabrand Boligforening Keld Laursen fratræder som Brabrand Boligforenings direktør
DSC2078 Generationernes Hus viser nye veje for fællesskab
Himmerland Boligforening 2019 Ole Nielsen Corona-regning: Lejetab kan give højere husleje til unge studerende
Se alle artikler ( 2069 )

0

Læseliste