17. OKT. 2019 KL. 14:14

BL: ”Man kan jo ikke ændre på historien”

fab-solbakken.jpg

Solbakken, FAB, i Odense er i fare for at ende på den hårde ghettoliste. Foto: FAB / Nils Lund Pedersen

Det er forældede tal, som ligger til grund for ghettolisten, hvilket kan have store konsekvenser for de boligselskaber og kommuner, som ellers gør en stor indsats for at holde boligområder ude af listen.

Hvert år den 1. december offentliggør regeringen deres ghettoliste. Den afgør, hvilke boligområder der er et såkaldt udsat boligområde, ghettoområde eller en hård ghetto.

Er boligområdet på den ”hårde ghettoliste”, er en af konsekvenserne, at seks ud af ti boliger skal rives ned eller omdannes til andre formål, og beboerne derfor skal flytte. 

Ifølge dr.dk opfordrer Bent Madsen, direktør i BL – Danmarks Almene Boliger, nu politikerne til, at de fremover bruger aktuelle tal, så det afspejler den reelle virkelighed ude i boligområderne. Ellers bliver det alt for svært for boligselskaber og kommuner at ændre situationen for udsatte boligområders status på ghettolisten.

”I praksis betyder det, at man kan have gjort nok så stor en indsats og alligevel ryge på ghettolisten, fordi man jo ikke kan ændre på historien. Man kan simpelthen se, at man er på vej til at køre ind i en mur, uden at man kan undvige,” siger Bent Madsen.

Læs også: Hvem er på ghettolisten?

En god sag

Henrik Møller, som er boligordfører hos Socialdemokratiet, mener, at boligselskaber og kommuner har en god sag, hvis brugen af gamle tal ikke giver et retvisende billede af virkeligheden.

”Vi har ikke et mål i sig selv om, at nogle områder skal optræde på ghettolisten, hvis virkeligheden viser sig at være anderledes. Derfor bør kommunerne gå til boligudvalget i Folketinget og også boligministeren, så vi kan få drøftet, om det giver anledning til, at det skal laves om,” udtaler han til dr.dk.

Ghettoliste kan undgås

Odense har to boligområder, Solbakken og Korsløkken, som er i fare for at ryge på listen over hårde ghettoer i 2020 og 2021, hvis man fortsat baserer ghettolisten på gamle tal.

René Junker, der er direktør i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense Kommune, mener, det er absurd, at der bruges forældede tal. Han siger, at både Solbakken og Korsløkken vil kunne undgå ghettolisten, hvis den blev opgjort på baggrund af nyere statistik.

”I yderste konsekvens kan vi begynde at forberede nedrivning af boliger i et område, der i virkeligheden har forandret sig. Det er et kæmpe arbejde, hvor der skal nedsættes en bestyrelse og laves omfangsrige planer for et område, selv om det på dagen, hvor listen udkommer, ikke bør betegnes som en ghetto,” siger René Junker til dr.dk.

Om skribenten

anja_andersen.jpg
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Ny BL-analyse: Behovet for boliger til seniorgruppen er stærkt stigende

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Ny BL-analyse: Behovet for boliger til seniorgruppen er stærkt stigende

Fik du

læst disse?

Himmerland Boligforening 2020 Sankelmarksgade 9 Renejeppesendk Her er der penthouses til 7,5 mio. kr. på toppen af det almene
DSC01070 Opfordring til Christiansborg: ”Opret tænketank, der sikrer boliger til hele livet for alle”
Foto Holger Anderson Solveigraabergtingey 15 Ny BL-analyse: Behovet for boliger til seniorgruppen er stærkt stigende
Microsoftteams Image Se billederne: Konference satte lup på den blandende – og 'klumpede' – by
Keld Laursen Brabrand Boligforening Keld Laursen fratræder som Brabrand Boligforenings direktør
DSC2078 Generationernes Hus viser nye veje for fællesskab
Himmerland Boligforening 2019 Ole Nielsen Corona-regning: Lejetab kan give højere husleje til unge studerende
Se alle artikler ( 2067 )

0

Læseliste