23. OKT. 2019 KL. 15:59

AAB-beboere: Nej tak til socialt udsatte

emdrup_soepark.jpg

Københavns Kommune vil placere containerboliger til socialt udsatte på et grønt område i Emdrup. Det har medført protester fra beboere. Foto: Leif Jørgensen / Wikipedia.org.

Københavns Kommune har planer om at opføre 12 til 18 containerboliger til socialt udsatte unge på et grønt, rekreativt område ved Emdrup Sø - men en række lokale beboere fra Boligforeningen AAB takker nej.

Bestyrelsen i AAB afdeling 34 i Emdrup har sendt et høringssvar til Københavns Kommune, som udtrykker deres holdning til et planlagt byggeri af containerboliger i et område, som beboerne i dag bruger som et rekreativ opholdssted.

Det skriver TV2 Lorry.

Et af bestyrelsens argumenter for, at der ikke skal bygges skæve boliger, er, at området i forvejen har mange socialt udsatte boende, og de frygter, at de 12-18 containerboliger kan være de første af flere, der bliver placeret i området ved Emdrup Sø, hvis dette projekt får grønt lys.

Linda Firlings, som er bestyrelsesformand i afdeling 34 i AAB, siger til TV 2 Lorry:

”Området løfter i forvejen et stort socialt ansvar. Det er meget vigtigt for os at sige, at vi ikke er menneskefjendske - og vi ønsker af hele vores hjerte at hjælpe. Men parken er det åndehul, som vi i hele Emdrup bruger til at spille bold i, lege i, gå tur med vores hunde i og møde vores naboer i.”

På AAB-afdelingens hjemmeside kan man læse, at argumenterne mod containerbyggeriet spænder fra reduceret livskvalitet, til risiko for udslettelse af de 300 år gamle lindetræer og det grønne områdes helt eget mikroklima med flagermus, trækfugle og andet dyreliv.

Skuffet over protester

Socialborgmester i Københavns Kommune, Mia Nygaard (Rad.V), er ikke glad for beboernes protest og kalder det fattigt, at de ikke kan rumme 12-18 containerboliger, som  skal hjælpe udsatte unge, som i dag bor på herberger, videre i livet.

Hun siger til TV2 Lorry:

”Vi skal altid tage det seriøst, når folk er bekymrede. Men vi bliver nødt til at sige, at vi vil være en by for alle, vi vil være en rummelig by. Og så skal vi selvfølgelig som system og kommune understøtte de borgere, som ikke lige er som os selv. Men at sige, at vi ikke vil have dem, det nytter ikke noget. Vi kommer ikke til at være den by, vi gerne vil være, hvis vi ikke sørger for, at der er plads til alle.”

Tanken med containerboligerne er, at de unge bor der midlertidigt i seks-otte måneder, og kan modtage forskellig form for pædagogisk støtte.

”Jeg kan garantere, at der ikke kommer flere end 12-18 boliger. Det er klart, at jeg som socialborgmester gerne ville have, at der blev bygget nogle flere boliger. Men det handler også om, at vi ikke kan have udsatte borgere i kæmpestore enklaver - fordi så er det, at utrygheden opstår. Men at sige, at et enkelt område ikke kan rumme 12 unge mennesker, som har brug for en ekstra hånd - det synes jeg faktisk er lidt fattigt,” siger Mia Nygaard til TV2 Lorry.

Om skribenten

anja_andersen.jpg
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Elevpladser: Få op til 150.000 kroner i tilskud

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Elevpladser: Få op til 150.000 kroner i tilskud

Fik du

læst disse?

IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Affald1 Skab god stemning om skrald: Affaldssortering skal føles rart
BL Topleder 240821 003 Se billederne fra Topledertræf 2021
Billede 1 Nedhejsning Af 1 Nu nedrives ikoniske Brøndby-højhuse
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
koebenhavn.jpg Huslejen i hovedstadens almene nybyggeri falder
Effektiviseringsolveig Landets almene boliger har mer-effektiviseret sig frem til 330 mio. kr.
Se alle artikler ( 2146 )

0

Læseliste