21. OKT. 2019 KL. 14:58

1 milliard tilbydes til almene renoveringer

energirenovering-pka-fond.jpg

Colourbox. PKA-fond vil gerne investere 1 mia. kr. i energirenoveringer i almene boliger.

Hvis den almene sektor er interesseret, er PKA-fond ifølge Licitationen indstillet på at øremærke 1 milliard kroner til kommende energirenoveringer.

Budskabet til de almene boligorganisationer er afsendt fra Sustain Solutions, som driver en energifond for pensionsselskabet PKA. Fondens speciale er energirenoveringer, og de vil gerne oprette en ny fond, som målretter sig almene boliger.

De mener, at et stærkt samarbejde imellem forskellige sektorer er nødvendigt, hvis energistandarden skal øges i den almene bygningsmasse.

Bent Madsen, adm. direktør i BL – Danmarks Almene Boliger, er ikke afvisende overfor, at en ny fond kan være et fint supplement til andre tiltag, der laves i den almene sektor. Det er dog afgørende, at det er energirenoveringer, som ellers ikke ville blive gennemført.

”Det kan være attraktivt i situationer, hvor man i forvejen skal gennemføre en renovering. Så kan der laves ekstra energitiltag oveni, så de forskellige løsninger kommer til at understøtte hinanden,” siger Bent Madsen til Licitationen og er derfor positiv overfor, at Landsbyggefonden og andre fonde kan tænkes sammen i nogle tilfælde.

Han tilføjer, at for at nå de meget ambitiøse energimålsætninger, der er sat politisk, er det nødvendigt, at alle gode kræfter sættes i spil.

Ringparken støttet af energifond

Boligforeningen FOB’s afdeling Ringparken er et af de boligområder, som med støtte fra PKA-fonden er igennem en større energivenlig forvandling. Målet er at få boligforeningens totale ejendomsmasse på 3.700 boliger energiforbedret.

Der er store besparelser at hente ved at blive grønnere og få ny teknologi. I Ringparken er ældre tekniske installationer blevet erstattet med nye, og det giver besparelser på 360.000 kWh årligt, hvilket svarer til det årlige strømforbrug i 70 parcelhuse.

Projektet bliver primært betalt tilbage gennem energibesparelsen over de næste 10 år og har ikke medført store huslejestigninger for beboerne.

DF vil øge rammen til renoveringer

I sidste uge foreslog DF, at Landsbyggefonden kan øge det årlige beløb til renovering af almene boliger til 5 milliarder kroner årligt over en fireårig periode. Landsbyggefondens nuværende ramme til renoveringer er på 2,5 milliarder kroner om året.

Puljen til renovering af almene boliger kan dermed fordobles fra 10 til 20 milliarder kroner, hvilket DF mener er nødvendigt, da en stor andel af de 570.000 almene boliger er utidssvarende og trænger til et energimæssigt løft.

Forslaget bliver en del af de politiske forhandlinger af boligforliget til foråret.

Om skribenten

anja_andersen.jpg
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Nyt seniorkoncept hitter i Viborg: Sådan gør de

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Nyt seniorkoncept hitter i Viborg: Sådan gør de

Fik du

læst disse?

IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Affald1 Skab god stemning om skrald: Affaldssortering skal føles rart
BL Topleder 240821 003 Se billederne fra Topledertræf 2021
Billede 1 Nedhejsning Af 1 Nu nedrives ikoniske Brøndby-højhuse
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
koebenhavn.jpg Huslejen i hovedstadens almene nybyggeri falder
Effektiviseringsolveig Landets almene boliger har mer-effektiviseret sig frem til 330 mio. kr.
Se alle artikler ( 2147 )

0

Læseliste