13. NOV. 2019 KL. 13:41

KAB-projekt starter ny bydel i København

view04_klovermarkskanten_22.jpg

Illustration: KAB / Kløverparken skal bygges for enden af Kløvermarkens fodboldbaner.

Den 12. december skal Københavns Borgerrepræsentation afgøre, om Amager skal have 250 nye almene boliger.

Et flertal i borgerrepræsentationen tilkendegiver regelmæssigt, at de vil have flere almene boliger i København. Hvis de mener det alvorligt, bør der ikke være så meget at betænke sig på i forhold til det projekt, KAB har udviklet sammen med projektudviklingsselskabet SKANSKA. Sammen vil de to bolig- og byggeaktører bygge 500 boliger øst for Kløvermarkens fodboldbaner på Amager. De 250 af boligerne skal være almene og en blanding af familie-, senior-, ungdoms- og plejeboliger. De resterende 250 skal være andre ejerformer.

Afhænger af kommuneplan

Om planerne for det attraktive område, der kun ligger 10 minutters cykling fra Rådhuspladsen, kan gennemføres, afhænger dog af, om kommuneplanen for området, der i dag er tiltænkt til industri og erhverv, bliver lavet om.

”Der er blandt boligsøgende kæmpestor efterspørgsel på billige boliger i København og dermed også almene boliger. Billige boliger er også efterlyst af politikkerne,” siger Jens Elmelund, der er administrerende direktør for KAB.

”Vi har spændende produkter, som vi gerne vil opføre i det nye boligområde, som kan gøre en stor forskel for København,” fortsætter han.

Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune har tidligere til TV 2 Lorry meddelt, at en ændring af lokalplanen kræver, at der findes en løsning på de trafikale udfordringer på Nordøstamager, før Kløverhaven og den resterende del af det store område på Amager kan udvikles.

”Generelt skal der være en tilfredsstillende tilgængelighed med kollektiv trafik, biler, cykel og gang, før perspektivområder udvikles,” hedder det fra kommunen.

Via-Trafik har i 2019 for Skanska udarbejdet en trafikanalyse, der sandsynliggør en udvikling af op til 4.000 boliger på Kløverkvarteret, som kun kræver begrænset investering i supplerende cykeltsti, trafikregulering og øget busbetjening.

Politikerne på Københavns Rådhus er i gang med forhandlingerne om områdets fremtidige kommuneplan. Den skal vedtages endeligt den 12. december i år.

Som Hillerød

Boligprojektet, KAB vil opføre i samarbejde med Skanska, skal hedde Kløverhaven og være starten på et nyt 750.000 kvadratmeter stort boligområde i København kaldet Kløverkvarteret. Ifølge den plan, SKANSKA har udviklet, vil området fuldt udbygget inkl. kommunens arealer kunne rumme 15.000 boliger. Det nye boligområde bliver – om politikerne vil –  med andre ord lige så stort som Hillerød. Skanska ejer 285.000 kvadratmeter jord i området.

De 15.000 boliger skal dog ikke bygges på én gang. Projektet er opdelt i to forskellige faser, hvor første etape forventes at være helt færdig i 2030. Siger kommunen den 12. december 'go' til KAB og SKANSKAS projekt, vil Kløverhaven som en lille del af første fase dog allerede kunne stå klar i 2022-23.

Amager siger ja

Projektet bliver taget godt imod af Amager Øst Lokaludvalg, der kommunikerer på vegne af amagerkanere i forhold til rådhuspolitikerne.

Lokaludvalget har blandt andet udtrykt glæde over udsigten til mere liv i området.

Det store område mellem Kløvermarken og Prøvestenen står lige nu tomt. Og mange opfatter det som utrygt at færdes der. Men gennemføres planerne for den nye bydel, byder fremtiden for området udover boliger på fælleshuse, butikker, cafeer og en ny kystlinje, som får navnet Kløver Brygge.

Kløverbrygge bliver en ny attraktion ved Københavns havnefront. 

Det nye område vil komme til at ligge tæt på den planlagte Lynetteholm, som også vil kræve Metro-betjening. Københavns Kommune har allerede undersøgt en ny Metrolinjeføring, der kan indgå som en del af en Metrohavnering gående fra Hovedbanen til Prags Boulevard, videre til Kløverkvarteret, Refshaleøen Lynetteholm og slutte af på Metronettet i indre by.

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Vi skal sikre de nødvendige plejehjemspladser

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Vi skal sikre de nødvendige plejehjemspladser

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2884 )

0

Læseliste