08. NOV. 2019 KL. 08:55

Himmerland Boligforening vinder prestigefyldt byggepris

modtagelse-af-prisen.jpg

Stor glæde hos teamet hos Himmerland Boligforening efter uddelingen af prisen fra Bygherreforeningen.

Der er prisregn over landets almene boligorganisationer, og Himmerland Boligforening gør sig særligt bemærket.

Torsdag aften vandt Himmerland Boligforening Bygherreprisen, som hvert år uddeles til en professionel bygherre, som har været i stand til at skabe merværdi for sine omgivelser på baggrund af den læren og viden som skabes i en byggeproces. Den uddeles af Bygherreforeningen.

Det er blot en måned siden, at Nordjyllands største boligorganisation vandt Byplanprisen 2019 for omdannelsen af Tornhøj/Kildeparken i Aalborg Øst.

Himmerland Boligforening vinder igen for deres metode, som går under navnet ’Aalborg-modellen’, som beror på samarbejdet mellem boligforening, kommune og lokalt erhvervsliv i renoveringen af det østlige Aalborg.

”Vi har været i gang siden 2008, så det er fantastisk at se mange års hårdt arbejde modtage sådan en hæder. Det er et skulderklap, som sendes videre til beboerne. Det er vigtigt at huske, at det er deres boliger vi snakker om, og dem der har oplevet de store forandringer på allernærmeste hold, siger direktør Ole Nielsen”


Redefinerer måden at bygge på

Bedømmelseskomiteen har været meget imponeret over Himmerland Boligforenings indsats for at tænke i helheder og potentialer. Foreningen har bredt bygherrerollen ud og nærmest redefineret, hvilke kræfter som kan sættes i værk, når man igangsætter byggeri, lyder det.

Den såkaldte Aalborg-model er udviklet i områderne Sundparken og Kildeparken i det østlige aalborg – en bydel som siden opførslen i 1970’erne har været omtalt som udsat og som nu har fået et fysisk og socialt løft, der har skabt mere sundhed, øget tryghed og en masse øvrige gevinster.

Aalborg er den eneste større by i Danmark uden områder på regeringens ghettoliste, hvilket Ole Nielsen ikke er i tvivl om, at man især kan tilskrive Aalborg-modellen.

” Et veludført projekt er andet og mere end gode bygninger, og derfor har det været vigtigt med samarbejde. Når man gennem en årrække har renoveret for over 2 mia. kr., trækker det store veksler på et område, men vi må bare sige, at der har været en fantastisk vilje til at skabe en forandring i området. Både fra beboerne, det lokale erhvervsliv, foreningerne og kommunen har vi mærket en vilje til at det her skulle lykkes.”

Prisen har været uddelt af Bygherreforeningen og Boligfonden Kuben siden 2013, og sidste år blev den givet til Realdania By & Byg for projektet BLOX i København. Hos Himmerland Boligforening er man stolte over at komme med i dette selskab.

Om skribenten

kristoffer_friis_soerensen.jpg
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Nu kan du tilmelde dig Almene Boligdage 2023

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Nu kan du tilmelde dig Almene Boligdage 2023

Fik du

læst disse?

20220923 142730 L 6000X4000ma ”Vinterhjælp” – vigtig men også kompliceret
DJI 0233 BO-VEST: ”Vi bevarer Galgebakkens unikke udtryk”
Chefjurist Shenna Salih (1) Kvinder strømmer til gratis juridisk rådgivning
Colourbox Valg Familie Valgforsker: ”Det er bare sjovere, når man er to”
Se alle artikler ( 2537 )

0

Læseliste