04. NOV. 2019 KL. 14:05

Bydelsmødre vinder Kronprinsparrets Sociale Pris

bydelsmoedre-social-pris-2019.jpg

Ida Guldbæk Arentsen / Ritzau Scanpix. Kronprinsesse Mary overrækker prisen for bedste sociale indsats til Bydelsmødrene.

I weekenden blev initiativet Bydelsmødre belønnet med en fornem pris for deres arbejde med at hjælpe og støtte isolerede kvinder med minoritetsbaggrund, som har brug for hjælp til at forstå det samfund, de lever i.

Prisen blev overrakt og modtaget ved et stort show i Odense, hvor Kronprinseparret er værter og hædrer ekstraordinære indsatser inden for blandt andet socialt arbejde.    

Kronprinsparrets Sociale Pris gik i år til den sociale indsats Bydelsmødre, ”fordi de hver dag er med til at løfte og styrke minoritetskvinder og fordi den måde, de griber udfordringer an på, både er vellykket og nytænkende.” Sådan lød nogle af ordene fra kronprinsesse Mary i hendes tale til prismodtagerne fra Bydelsmødrene.

”Vi synes, Bydelsmødre fortjener en kæmpestor anerkendelse for den forskel, de er med til at gøre, ikke bare for kvinderne, men også for deres børn og dermed også hele det danske samfund,” fortsatte kronprinsessen.

Med til Kronprinsparrets Sociale Pris følger 500.000 kroner. 

 

Del af en større indsats i lokalområderne

Indsatsen Bydelsmødre har eksisteret siden 2011. Det er en privat organisation, som er etableret under den almennyttige non-profit organisation Fonden for Socialt Ansvar.

Bydelsmødre-gruppen skal ses som en del af en større indsats i et lokalområde. De er selv primært kvinder med indvandrerbaggrund og indgår i lokalområdet i tæt samarbejde med andre lokale aktører.

Formålet med bydelsmødreindsatsen er at give kvinder den information og støtte, de har brug for, så de kan tage kontrol over eget liv. Indsatsen beskrives som hjælp til selvhjælp. Grundtanken i Bydelsmødrekonceptet er, at mødre på mange måder er nøglen til hele familiens sociale og kulturelle integrationsproces.

Bydelsmødre indgår i boligsociale helhedsplaner

Siden 2008 har uddannelse af ”bydelsmødre” været en del af de boligsociale helhedsplaner i hele landet.

Trekanten i Holstebro er et af de boligområder, som med stor succes har uddannet "bydelsmødre" og nu kommer hurtigere i kontakt med områdets etniske danskere.

Og det at uddanne sig til bydelsmor har ifølge en rapport fra Vive – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd også vist sig at have den positive effekt, at de kvinder i højere grad vælger at videreuddanne sig. Om effekten stadig holder, vil man kigge på igen i 2020.

Om skribenten

anja_andersen.jpg
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Byggeri: Stigende materialepriser skaber stor bekymring

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Byggeri: Stigende materialepriser skaber stor bekymring

Fik du

læst disse?

Himmerland Boligforening 2020 Sankelmarksgade 9 Renejeppesendk Her er der penthouses til 7,5 mio. kr. på toppen af det almene
DSC01070 Opfordring til Christiansborg: ”Opret tænketank, der sikrer boliger til hele livet for alle”
Foto Holger Anderson Solveigraabergtingey 15 Ny BL-analyse: Behovet for boliger til seniorgruppen er stærkt stigende
Microsoftteams Image Se billederne: Konference satte lup på den blandende – og 'klumpede' – by
Keld Laursen Brabrand Boligforening Keld Laursen fratræder som Brabrand Boligforenings direktør
DSC2078 Generationernes Hus viser nye veje for fællesskab
Himmerland Boligforening 2019 Ole Nielsen Corona-regning: Lejetab kan give højere husleje til unge studerende
Se alle artikler ( 2073 )

0

Læseliste