07. NOV. 2019 KL. 11:51

Boligministeren lover højere renoveringsramme

bl_kaare_dybvad_070819_022.jpg

Carsten Andersen

Regeringen kommer ifølge Kaare Dybvad Bek med et lovforslag, der gør det muligt for kommunerne at undlade at opkræve tillægskøbesum fra almene boligorganisationer.

Løfterne fra boligministeren kom i forbindelse med Aalborg Universitets ”Boligdag”, der den 6. november blev holdt på Universitetets afdeling i København. Arrangør af arrangementet var Statens Byggeforskningsinstitut, der er en del af Aalborg Universitet.

”Boligdagen” var en konference med 110 deltagere fra kommuner, ministerier, boligorganisationer, forskellige organisationer og andre interessenter.

Hovedemnet, boligministeren var inviteret til at tale om, var ”regeringens planer for udsatte boligområder”.

Renoveringsrammen

Men emnet blev elegant vendt, da Ole Hansen fra Lejernes LO spurgte til, hvor meget de dyre handlingsplaner for de 15 hårde ghettoområder kommer til at dræne Landsbyggefonden, og dermed også mulighederne for at få renoveret flere boliger.

”Jeg er helt enig i, at Landsbyggefonden er lejernes opsparing. Men det er også præmissen siden boligforliget i 1966, at det er Folketinget, der disponerer lejernes penge. Der sidder jeg sammen med partiernes politiske ordførere i en central rolle.

Der er ønsker om flere penge til boligsociale indsatser. Der er ønsker om at prioritere den grønne indstilling og mange andre ønsker, der hele tiden skal holdes op imod den enlige far, der for tredje gang er genhuset, fordi hans bolig er angrebet af skimmelsvamp,” sagde Kaare Dybvad Bek. 

”Men der bliver – kommer til at være en større renoveringsramme efter de forhandlinger, der har været de sidste fire år,” lovede boligministeren.

Boligminister, Kaare Dybvad Bek, gentog flere gange under talen på konferencen, at han vil have flere almene boliger… Men han fastholdt også, at han fortsat bakker op om den parallelsamfundsplan, der blev vedtaget sidste år.


Tillægskøbesummen

Og der kom flere løfter fra boligministeren. Da Søren Emil Schütt fra AKB København spurgte ministeren, om ikke Københavns udsatte boligområder kunne blive undtaget for at skulle betale den såkaldte tillægskøbesum, som stopper mange byggeprojekter, der kunne rette op på skæve beboersammensætninger.

”Vi tror på, at der skal fortættes meget mere i det almene byggeri i København. Og jeg er opmærksom på, at der faldt en dom i mandags, der fortsat giver kommunerne ret til at opkræve de her penge,” sagde Kaare Dybvad Bek.

Vi vil komme med et lovforslag, der gør det muligt at undtage almene boligorganisationer fra at betale tillægskøbesummen, fortsatte han.

Boligministeren lovede i det hele taget at gøre meget for at fremme det almene boligbyggeri i København.

”Der skal bygges mange flere almene boliger… Vi skal sørge for, at vi kan bygge almene boliger,” sagde Kaare Dybvad Bek.

”Vi fik ændret planloven sidste gang, vi var i regering, sådan at kommunen kan kræve, at 25 procent af alt nybyggeri skal være alment. Det vil vi gerne øge til 33 procent," sagde han.

Om skribenten

regnar_m_nielsen.jpg
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Interview med Kaare Dybvad: Ambitiøst boligudspil på trapperne

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Interview med Kaare Dybvad: Ambitiøst boligudspil på trapperne

Fik du

læst disse?

20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Morten Homann Boligdirektør: ”Vi i branchen ER de dygtigste til det, vi laver”
25674507 D842 4C1e 8544 B375c77970d3 ”Frederiksbergs grimmeste facade” vinder Renoverprisen
IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
Løb Ml Husene Gellerup 18092021 3415 113428 Se billederne: Løb Mellem Husene afviklet i Aarhus og København
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Foto Holger Anderson 42 Opråb fra landets 5 største byer: Lovgivning om børnepasning virker modsat
Foto Holger Anderson Mundbind Turister1 Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer
Se alle artikler ( 2153 )

0

Læseliste