01. NOV. 2019 KL. 11:33

Boligminister: Byggeriet skal tage ansvar med klimavenlige byggeløsninger

bl_kaare_dybvad_070819_017.jpg

Claus Bech. Boligminister Kaare Dybvad Bek opfordrer til, at byggebranchen skal bidrage til en klimavenlig byggefremtid.

”Dårlige vaner skal ud og gode vaner ind – og skal det lykkes, kræver det, at byggebranchen er villig til at kigge indad og selv ændre på nogle af de praksisser for byggeri, der er mere klimaskadelige, end de behøver at være.”

Sådan lyder det fra boligminister Kaare Dybvad Bek (S) i et debatindlæg på Altinget.dk, hvor han slår et slag for klimaet i dansk byggeri.

Regeringens ambition er at reducere Danmarks CO2-udledning med 70 procent i 2030 og for at nå det, skal byggeriet tænke anderledes. Det er afgørende, at byggeriet selv tager initiativ klimavenlige byggeløsninger – og ikke venter på, at politikerne griber ind med love.

Boligministeren påpeger i debatoplægget, at for at gavne både klimaet og økonomien skal der i byggeriet fokus på kvalitet, lang levetid og robuste og langtidsholdbare materialer. Mængden af byggematerialer skal begrænses. Og godt håndværk, smidige byggeprocesser og innovative teknikker skal understøtte kvaliteten i byggeriet.

Fokus på den samlede klimabelastning

Det er bygningers samlede klimabelastning i hele deres levetid, der er vigtig at have fokus på, og ikke kun på udledninger fra energiforbruget i driften af bygninger.

Klimaet belastes af udledninger lige fra fremskaffelse af råvarer til produktion og transport af byggematerialer til bortskaffelse af byggeaffald. Derfor er det vigtigt at tænke hele byggeprocessen igennem.

Boligministeren mener dog, at store dele af byggebranchen heldigvis er på rette spor. Men vil man for alvor rykke, er det afgørende, at også branchen selv kommer på banen med de løsninger, vejledninger og gode råd på byggepladserne, der kan skabe en mere klimavenlig byggefremtid.

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Kredsformand: "Vi skal sikre de rigtige boliger til de personer, der vil bo her”

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Kredsformand: "Vi skal sikre de rigtige boliger til de personer, der vil bo her”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste