13. NOV. 2019 KL. 14:36

Almene boliger i Carlsberg Byen bliver ‘syltet’

17495506-11bota-141605jpg.jpeg

Boligselskabet AAB står i samarbejde med JJW Arkitekter bag et projekt med 226 almene boliger i Carlsberg Byen.  Foto: PR

Den nye bydel Carlsberg Byen prioriterer dyre ejerlejligheder over tiltrængte almene boliger, selvom der er givet tilsagn.

 

Dyrt boligerbyggeri skyder op overalt i København, men i Carlsbergbyen syltes de almene boliger, som ellers er blevet lovet af bygherren. Det har fået overborgmester Frank Jensen (S) til at fastslå at reglerne skal ændres, således at bygherrer i fremtiden er forpligtiget til at opføre de lejligheder, de har givet lovning på. Det skriver Ekstra Bladet.

 

I 2015 kunne overborgmesteren fortælle, at det var lykkedes kommunen at lande en aftale med Carlsberg Byen om at opføre de 600 almene boliger. Ideen var at sikre almene boliger til omkring 400 studerende og 200 familier. Der skal være i alt i alt 3.100 boliger i Carlsberg Byen.

 

Byggeriet af de almene boliger skulle begynde i 2017, men først i september i år blev der givet tilsagn til, at de første 226 boliger skal opføres af boligselskabet AAB. Der er endnu ikke taget første spadestik, og der foreligger heller ikke en aftale om opførelsen af de resterende boliger, oplyser Københavns Kommune til Ekstra Bladet.

Overborgmester Frank Jensen (S) ser gerne, at der kommer fut i byggeriet af de almene boliger i Carlsberg Byen. Men det er endnu ikke sket. 

Overborgmester Frank Jensen (S) skriver i en mail til Ekstra Bladet, at han har foreslået, at der indføres betingede byggetilladelser, men har ikke svaret på, om han selv har et ansvar for, at Carlsberg Byen endnu ikke er begyndt at bygge almene boliger.

 

“Jeg vil gerne slå fast, at det ikke er et spørgsmål om de andre almene boliger kommer, for det skal de ifølge lokalplanen - men om hvornår de kommer. Derfor vil jeg opfordre Carlsberg Byen til at få gang i forhandlingerne og finde en løsning på at få de andre almene boliger i lokalplanen realiseret,’ skriver Frank Jensen i en mail til Ekstra Bladet.

 

Af Transport- og boligministeriets seneste  rapport om boligbehov for hovedstaden fremgår det, at boligmanglen særligt rammer unge og familier med børn. I følge rapporten mangler der i dag 4000 boliger på under 60 kvadratmeter til unge og 3000 mellemstore lejligheder til familier med børn.

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste