15. MAR. 2019 KL. 10:15

KAB-vicedirektør trækker sig fra Radius bestyrelse efter bred kritik

colourbox4684727.jpg

Colourbox

Måden, vicedirektør i KAB, Flemming Strøm, blev valgt ind i elselskabet Radius’ bestyrelse på, har den seneste uge modtaget stor kritik i medierne og en politianmeldelse oveni. Derfor trak han sig tirsdag fra bestyrelsen igen.

Efter at en række medier I den seneste uge har skrevet om proceduren ved valget af administrationsselskabet KAB’s vicedirektør, Flemming Strøm, til elforsyningsselskabet Radius bestyrelse, og han den 13. marts blev politianmeldt for sin ageren i sagen, har Flemming Strøm valgt at trække sig fra Radius’ bestyrelse igen. Det sker ifølge KAB, fordi måden han blev valgt ind på, er kritisabel.

”Vi må konstatere, at processen med stemmeafgivelser ikke har været i tråd med KAB’s værdier. Jeg har derfor haft en samtale med Flemming Strøm og bedt ham trække sig fra Radius’ bestyrelse. Flemming er fuldt indforstået med dette, og Radius’ bestyrelsesformand er orienteret,” siger direktør i KAB, Jens Elmelund, til KAB’s hjemmeside.

Vil repræsentere beboerne

Den 7. marts meddelte KAB på sin hjemmeside, at Flemming Strøm var valgt ind i bestyrelsen i det sjællandske elselskab Radius.

KAB benyttede samtidig lejligheden til at beklage, at de ikke i forvejen havde orienteret alle boligselskaber om, at de havde brugt deres stemmer til at stemme på Flemming Strøm.

”Min intention er – og har hele tiden været ­– at varetage beboernes interesse i et selskab, der er leverandør til rigtig mange af boligorganisationerne i KAB-fællesskabet. Men en mail til organisationsbestyrelserne ville have sikret et klarere mandat,” sagde Flemming Strøm selv til KAB’s hjemmeside den 7. marts.

Formand for KAB, John Olsen, udtalte i artiklen også, at processen for valg til Radius’ bestyrelse for fremtiden skulle gøres mere gennemskuelig. Han understregede dog, at det var vigtigt for de almene boliger at være repræsenterede i bestyrelsen, og at valget var sket inden for rammerne af lovgivningen.

”Boligorganisationerne har delegeret administrationsansvaret til KAB, og det er inden for denne ramme, at Flemming Strøm stillede op til bestyrelsesvalget.”

DR tager sagen op

Ikke alle var dog enige i, at valget af Flemming Strøm var sket på ordentlig og lovlig vis.

Kritikken lød på, at cirka 3.000 ud af de 3.500 stemmer, som Flemming Strøm fik, var sat af KAB selv, uden at KAB havde fået godkendelse til det. Det kunne ske, fordi stemmeretten til valg til Radius’ bestyrelse gives på baggrund af adgang til målernumre på elmålere.

Og da KAB administrerer mere end 60.000 boliger i Københavnsområdet har de naturligt adgang til mange elmålere. Ifølge kritikken burde KAB have fået lov af bestyrelserne i de forskellige afdelinger, inden de brugte målerne til at stemme på vicedirektør Flemming Strøm.

Blandt kritikerne er juraprofessor Jacob Juul-Sandberg, der over for Danmarks Radio også har erklæret sig uenig med KAB-formand John Olsen i, at stemmeafgivningen var sket efter reglerne.

”Selvtændigt har han ikke nogen kompetence til at gå ind at foretage de her dispositioner. Det er afdelingerne, der har bemyndigelsen, da de betaler regningerne. Det er som udgangspunkt også dem, der kan disponere,” sagde Jacob Juul-Sandberg fra Syddansk Universitet til DR.


KAB vil nu se på deres retningslinjer for ledelsesmedlemmers deltagelse i eksterne bestyrelser.

”KAB’s virke bygger på ordentlighed, gennemsigtighed og beboerdemokrati. Nu vil bestyrelsen sikre, at vores processer i forhold til bestyrelsesposter og politisk repræsentation fremadrettet er KAB’s idealer værdige,” siger Jens Elmelund til KAB’s hjemmeside.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2919 )

0

Læseliste