22. MAR. 2019 KL. 09:54

Finlandsparken i Vejle får godkendt store plan

finlandsparken-104.jpg

Folketingets Tranport-, Bygnings- og Boligudvalg har godkendt AAB's og Vejle Kommunes dispensationsansøgning for Finlandsparken, så man slipper for nedrivninger.

Onsdag klokken 9 fik formand for AAB Vejle, Hans Helge Andersen, en mail, der i den grad fik smilet frem på AAB-formandens læber.

Mailen kom fra Socialdemokratiets boligordfører på Christiansborg, Kaare Dybvad, der kunne melde, at Folketingets Tranport-, Bygnings- og Boligudvalg netop havde godkendt AAB's og Vejle Kommunes dispensationsansøgning for Finlandsparken.

Det betyder, at antallet af almene familieboliger i Finlandsparken ikke skal nedbringes til 40 procent, som den nye ghettolov fra november sidste år ellers forlanger. I Finlandsparken, der har officiel status af "hård ghetto", kan man nu nøjes med, at 68 procent af boligerne fortsat kan være almene boliger.

”Det er en festdag, og jeg er simpelthen så superglad på AAB's og Finlandsparkens vegne. Det ville have været en katastrofe, hvis ikke vi have fået godkendt dispensationsansøgningen, for det ville være svært at finde andre håndtag at skrue på, end dem vi havde foreslået i ansøgningen,” fortæller Hans Helge Andersen til Vejle Amts Folkeblad.

AAB Vejle og Vejle kommune skal nu i samarbejde have udarbejdet en udviklingsplan for de forskellige indsatser og have præciseret, hvordan AAB og Vejle Kommune vil gennemføre reduktion af antallet af familieboliger. Udviklingsplanen skal afleveres til Ministeriet senest d.1.6.2019 og forinden være godkendt af byrådet og AABs repræsentantskab, skriver AAB Vejle i en pressemeddelelse.

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2877 )

0

Læseliste