07. MAR. 2019 KL. 10:08

125 nye ungdomsboliger i Ørestad Nord

artillerihuset.jpg

FSB

Ikke mange meter fra DR-byen og Københavns Universitet KUA bygger boligselskabet fsb nu 125 1-rums ungdomsboliger og seks små 2-rums familieboliger. Første spadestik til Artillerihuset på Rued Langgårdsvej 3 er netop taget af fsb’s formand Steen Søndergaard Thomsen og Københavns overborgmester Frank Jensen.

Tagterrasser med udsigt

Huset bliver på otte etager, og alle boliger får eget køkken og bad. Derudover bliver der fælleskøkkener på hver etage, vaskeri i stueetagen, elevator og tagterrasser med udsigt over Amager og Amagerfælled.

Boligerne placeres i den side af bygningen, der vender væk fra Amagerfælledvej. På den modsatte side vil en bred gang fungere som opholdsareal med vinduer i forskellige størrelser, der sørger for masser af dagslys ind i huset. Gangen opdeles i mindre nicher, som de unge kan bruge til studie og ophold. Gården bliver indrettet, så der både kan parkeres og spilles bold i den.


Velordnet tilfældighed

Facaden udformes som en traditionel muret facade med skarpt skårne vindueshuller i forskellige størrelser. Facadens udtryk er velordnet tilfældighed, hvor øjet kan gå på opdagelse.

Ungdomsboligerne, der forventes at stå klar til indflytning i december 2020, bliver på gennemsnitlig 39 m2 brutto, mens de små familieboliger bliver på gennemsnitlig 53 m2 brutto. syv af ungdomsboligerne indrettes til unge med særlige fysiske behov.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste