28. MAJ. 2019 KL. 08:15

Almene boliger får udsigt til Nationalpark Vadehavet

fugleliv_i_nationalpark_vadehavet_-_panoramio.jpg

Ribe Boligforening har købt en gammel jernstøberiggrund i Ribe. Nu skal der opføres cirka 120 almene lejeboliger med udsigt.

Det er en spændende grund, som Ribe Boligforening har erhvervet sig midt i Danmarks ældste by, Ribe. Blot 500 meter fra byens pompøse vartegn, Ribe Domkirke, ligger den gamle jernstøberigrund på 11.000 m2 og det er dén grund, der nu er handlet mellem Ribe Jern Ejendomme A/S og Ribe Boligforening.

’’Grunden har en unik beliggenhed kun 500 meter fra Domkirken og ligger tilmed lige ud til Nationalpark Vadehavet. Det er en af de sidste grunde, der er tilbage i Ribes indre by, så den mulighed kunne vi simpelthen ikke lade gå fra os’’, siger Jens Hunderup, formand for Ribe Boligforening, der er stolt af at byens almene boliger er med til at gå forrest i skabelsen af det nye attraktive boligområde.

Siden nytår er der arbejdet på handlen, oplyser Boligkontoret Danmark, som udlejer boligerne i samarbejde med Ribe Boligforening. Foreningen har i alt 967 boliger i området. Beregningerne viser, at der er plads og økonomi til ca. 120 nye almene lejeboliger på grunden. De vil formentlig blive opført i 2 etaper af hensyn til udlejningen.

Et arkitektforslag viser, at der er plads til 200 boliger på 130 m2 i gennemsnit med parkeringsplads.


Vandkunsten vandt en arkitekt konkurrence, der giver et bud på, hvordan de arkitektoniske og byplansmæssige løsninger for det nye område på Ribes gamle jernstøberigrund kan se ud. Her får formand for Ribe Boligforening, Jens Hunderup og forretningsfører Anders Fabricius præsenteret idéerne bag den spændende nye udstykning af ejendomsmægler Eivind Dam Jensen.

Ribe Boligforening har i dag over 2.000 skrevet op til deres boliger, så der er god efterspørgsel efter almene lejeboliger i byen.


Boligforeningen lægger op til, at de nye boliger skal bygges og indrettes, så de mål-rettes seniorer og pensionister, da boligforeningen oplever en efterspørgsel fra dem, der gerne i deres 3. alder vil bo centralt og i en mindre og nemmere bolig med lille terrasse uden al vedligeholdelsen, fortæller boligforeningen i en pressemeddelelse. Samtidig vil boligforeningen også bygge nogle større boliger til familier.

Esbjerg kommunes borgmester, Jesper Frost Rasmussen er glad for det almene boligprojekt:

’’Jeg er rigtig glad for at høre, at der tænkes store, visionære tanker på Ribe Jernindustris område. Det er et spændende ønske med flere almene boliger i Ribe, og så er placeringen tæt på centrum helt perfekt. Vi forholder os til muligheden for kvoter til almene boliger ved det kommunale budget, og så fordeles de som regel mellem de mange gode projekter omkring årsskiftet’’, siger han.

Næste skridt for det nye projekt i Ribe er kommunal behandling. Esbjerg Kommune er i samarbejde med Ribe Jern Ejendomme i gang med oplæg til lokalplanforslag, som behandles af byrådet i juni 2019. Herefter følger offentlig høring i otte uger. Byggeansøgningen er ligeledes på vej mod kommunen.

Byggeriet forventes at kunne påbegyndes sidst på året i 2020.

Her ses en model af området i Ribe.

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2915 )

0

Læseliste