13. JUN. 2019 KL. 19:24

Tager vi socialt ansvar på byggepladsen

img_7738.jpg

Hvordan kan boligrenoveringer få lokale ledige i beskæftigelse?


Sådan lød spørgsmålet på en terrasse badet i sol på Folkemødet 2019 i Allinge.


Danmarks boligområder renoveres i disse år for milliarder. Når der bygges og renoveres i landets almene boligområder arbejdes der for at sikre praktikpladser og støttet beskæftigelse.


Og praktikpladserne i de mange i byggeprojekter kan spille en vigtig rolle i den boligsociale indsats og hjælpe de unge i gang. Boligorganisationerne benytter de store renoveringer til at sammentænke de fysiske  og sociale indsatser med det formål at skabe beskæftigelse og uddannelse for områdernes beboere. 


I panelet var både bygherre, entreprenører og talerøret for byggeforbundne repræsenteret.

 

Hos entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen vil man gerne være en attraktiv samarbejdspartner og tage et socialt ansvar.

 

“Når vi er ude i et boligområde, så kan en renovering jo godt tage tre år. Vi skal derfor være i kontakt med dem, der bor der. Og så hvorfor ikke hjælpe nogle i den rigtige retning mod arbejdsmarkedet? Vi ved konkret også, at de her konkrete indsatser giver mindre hærværk, fordi man måske får en lidt større forståelse for, hvad der sker. Vi skal have løftet nogle unge over i beskæftigelse, der er et stort potentiale,” siger Peder Johansen, direktør for forretningsudvikling hos Enemærke & Petersen.


Fra boligorganisationenernes side var domea.dk repræsenteret. Her har man solide erfaringer med at skabe praktikpladser i nogle af de mange renoveringer, som boligorganisationen har gang i. Lige nu er der gang i renoveringer for op mod 12 mia. kr.

 

“Det ligger i vores DNA som almen boligorganisation at tage et samfundsmæssigt ansvar. Byggeprojekter har ikke først værdi, når byggeriet er færdig. Men også undervejs. Sociale klausuler kan være en hjælp og vi oplever en stor vilje. Måske også fordi, der mangler arbejdskraft, sagde Charlotte Nørbak.

 

Hos Dansk Byggeri, som er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation for 5.700 virksomheder inden for byggeri, anlæg og byggeindustri, er man også positive over sociale klausuler, men det skal helst ske i en tæt dialog.

 

“Det er slet ikke nogen dårlig forretning at få svage ledige ud i job. Vores medlemmer mangler arbejdskraft og det giver også noget på ens image, så det er naturligt at gå den vej. Og får man som virksomhed en god oplevelse, så gør man det igen. Det er blot vigtigt, at bygherren sætter realistiske krav til, hvad der kan lade sig gøre,” sagde Louise Pihl, underdirektør, Dansk Byggeri.

 

I panelet på terrassen var Mette Fabricius Madsen, chefkonsulent, Center for Boligsocial Udvikling, Gunde Odgaard, Sekretariatschef, BAT-kartellet, Charlotte Nørbak, byggechef, domea.dk, Louise Pihl, underdirektør, Dansk Byggeri, Peder Johansen, Enemærke & Petersen a/s og Verne Pedersen, næstformand, Socialpædagogerne.

Om skribenten

kristoffer_friis_soerensen.jpg
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Ny stjernepris skal hylde engagementet i landets boligområder

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Ny stjernepris skal hylde engagementet i landets boligområder

Fik du

læst disse?

BL Tingbjerg 111018 014 Nu er der færre parallelsamfund på Boligministeriets liste
Finnmuus Boligdirektører: Kæmpe problem at udskyde energirenoveringer og andre nødvendige renoveringer
RW 210922 FAB Elbiler 0024 Boligselskab: "Planlæg ladestandere til fremtiden"
Katja Lindblad Domea Beboerrådgivning bremser udsættelser
Se alle artikler ( 2663 )

0

Læseliste