16. JUL. 2019 KL. 10:37

Lyden af boligområderne

kerem-12-aar-final33.jpg

Karim synger i Æblehaven i Roskilde. Foto: Turning Tables

Til efteråret udkommer et musikalbum med sange af børn og unge fra almene boligområder i hele landet. 

Hvis man først har oplevet børn helt ned til otte år stå strålende på en scene og synge deres egne tekster, så ved man, hvorfor et nyt projekt fra BL – Danmarks Almene Bo­­liger kaldes ”Optursdanmark”.


Det er organisationen Tur­ning Tables Danmark, der i år er i gang med at lave musik­workshops med børn og unge i seks boligområder i Danmark. Projektet er støttet af BL – Danmarks Almene Boliger som led i fejringen af 100-året for organisationen. Det hele ender med et musikalbum, der udkommer sidst på året.


Turning Tables Danmark tager helt konkret rundt med et transportabelt lydstudie med mikser, højtalere og indspilningsrum. De unge stemmer ude fra boligområderne bidrager med et kunstnerisk input, der skal nuancere billedet af de almene boligområder i dag. Der er workshops i Høje Gladsaxe, Brøndby Strand, Æblehaven i Roskilde, men også i Aalborg Øst, Tingbjerg og Sønderborg.


”En af de største oplevelser for os er, hvor stærkt et fæl­les­skab, der er ude i boligområ­derne. Nogle af de her unge oplever en stigmatisering i medier og fra det etablerede samfund. Vi fokuserer på alt det positive. Alt det vi oplever, at de unge derude faktisk kan, og som vi andre kan lære meget af,” siger Martin Højland, der er grundlægger og leder af Turning Tables Danmark:


”Det har samtidig taget fusen på os, hvor godt naboskabet fungerer nogle af de steder her. Naboskab handler også om at være sammen på tværs af forskelligheder, og jeg kan da selv blive helt misundelig på det sammenhold, de har på tværs derude.”


Aleyna var en af de mange børn, der gav den gas i Brøndby Strand.Kulturlaboratorier

Selve organisationen er blevet så kendt for deres arbejde med de såkaldte ”kulturlaboratorier”, at de tidligere på året modtog 10 millioner kroner i støtte fra Bikubenfonden til deres fortsatte arbejde med at hjælpe ud­satte unge igennem foto, film og ikke mindst musik.


”Konceptet er blandt andet nyskabende i den måde, partnerne vil arbejde med brobygning, samarbejde og forankring på – i og uden for de udsatte boligområder. Samtidig spiller de unge selv en fremtrædende rolle i udviklingen af indsatserne, og det har vi vægtet højt,” lød det fra Bikubenfonden om projektet.

Hos BL – Danmarks Almene Boliger giver projektet rigtig meget genlyd i fejringen af naboskab og almene beboere i Danmark.

”Samarbejdet med Turning Tables er et stærkt element i vores 100-års-fejring, fordi vi også hører fra en ny målgruppe fra vores boligområder. Nemlig børn og unge. Med projektet skabes der et kreativt rum, til at børn og unge kan dele deres oplevelser, sætte ord og billeder på deres drømme, frustrationer og håb. Det lover rigtig godt,” siger Rikke Lønne, der er projektleder i BL.


Turning Tables Danmark samarbejder bl.a. med Roskilde Festival, Brøndby Strand Projektet, Co­­penhagen Photo Festival, Red Barnet, Cinemateket, Brønd­­by Boligselskab og altså BL – Danmarks Almene Boliger. Børnene har bl.a. optrådt på Folkemødet på Bornholm og på Roskilde Festival.Fagbladet Boligen nr. 4 - 2019

Om skribenten

kristoffer_friis_soerensen.jpg
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup

Fik du

læst disse?

20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Morten Homann Boligdirektør: ”Vi i branchen ER de dygtigste til det, vi laver”
25674507 D842 4C1e 8544 B375c77970d3 ”Frederiksbergs grimmeste facade” vinder Renoverprisen
IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
Løb Ml Husene Gellerup 18092021 3415 113428 Se billederne: Løb Mellem Husene afviklet i Aarhus og København
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Foto Holger Anderson 42 Opråb fra landets 5 største byer: Lovgivning om børnepasning virker modsat
Foto Holger Anderson Mundbind Turister1 Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer
Se alle artikler ( 2153 )

0

Læseliste