11. JAN. 2019 KL. 00:00

Fsb sætter stopper for svindel med udlejning

dommerparken_18v3399.jpg

Thomas Hommelgaard

To boligportaler har ulovligt annonceret med lejeboliger fra fsb på deres hjemmesider. For at undgå svindel har fsb indgået et tæt samarbejde med Lejernes Landsorganisation LLO, så de sammen kan gøre hinanden opmærksomme på, når der annonceres med falske lejemål på nettet.

Pas på lejebolig365.dk og Bolighelten.dk!

 

Sådan indleder fsb en advarsel til boligsøgende på deres facebookside. Boligportalerne har annonceret med udlejning af boliger fra fsb, hvor tekst og billeder ifølge udviklings- og kommunikationschef Helle Sinding, fsb, er ”tyvstjålet” fra fsbs side.

 

Mange af boligerne er i København og har været sidestillet med private lejeboliger fra eksempelvis Ørestaden, hvor den månedlige husleje er 15.000 kroner, og hvor man også har kunnet se annoncer for de relativt billige fsb-boliger med en husleje på 6.000 kroner om måneden for 80 kvadratmeter.

 

For at få adgang til at se, hvem der udlejer boligerne, har de bolighungrende først skullet betale et abonnement.

 

”Det er simpelthen ikke i orden. Det er kun fsb, der udlejer fsb-boliger, og det sker via en venteliste,” understreger Helle Sinding-Jensen.

 

Henvendelser i kundeservice

Hun fortæller, at kundeservice modtog henvendelser fra folk, som rent faktisk havde betalt abonnement for at se, at fsb var den reelle udlejer, og de ringede til kundeservice for at få fat i de ledige boliger, som lejebolig365.dk og Bolighelten.dk annoncerede for. Men, der er også et andet problem, for de fsb-boliger, som der blev annonceret for, var overhovedet ikke ledige.

 

”Vi har jo ventelister på boligerne, og nogle steder er der op til 20-30 års ventetid. På de to hjemmesider bliver man efterladt med det indtryk, at boligerne er ledige, Og det er klart, at folktænker, at boligerne er ledige, når man annoncerer for dem. Men allernederst med småt har der stået, at boligerne kan blive tildelt efter venteliste, når man har betalt for at få kontakt til udlejer. Det er ikke i orden.”

 

Fsb’s advokat har skrevet til lejebolig365.dk og Boilighelten.dk og påbudt dem at fjerne fsb’s boliger fra deres hjemmeside, hvilket er sket.

 

Fsb understreger på Facebook, at det kun er fsb, der udlejer fsb-boliger, og det sker via en venteliste.

 

Fsb har ikke politianmeldt  lejebolig365.dk og Boilighelten.dk. I stedet har fsb indgået et tæt samarbejde med Lejernes Landsorganisation LLO, så organisationerne kan gøre hinanden opmærksomme på, når der annonceres med falske lejemål på nettet.

 

Advarslen på Facebook er i skrivende stund delt 380 gange og nået over 25.000 personer på få dage.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Morten Homann Boligdirektør: ”Vi i branchen ER de dygtigste til det, vi laver”
25674507 D842 4C1e 8544 B375c77970d3 ”Frederiksbergs grimmeste facade” vinder Renoverprisen
IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
Løb Ml Husene Gellerup 18092021 3415 113428 Se billederne: Løb Mellem Husene afviklet i Aarhus og København
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Foto Holger Anderson 42 Opråb fra landets 5 største byer: Lovgivning om børnepasning virker modsat
Foto Holger Anderson Mundbind Turister1 Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer
Se alle artikler ( 2153 )

0

Læseliste