20. FEB. 2019 KL. 10:59

Vestjyske boligselskaber fusionerer

fusion_-_vestjylland.png

Tre vestjyske boligselskaber fusionerer og håber på den måde at sikre beboerne økonomisk.

Flere mindre boligselskaber vælger at gå sammen. Således også i Vestjylland, hvor tre almene boligselskaber i henholdsvis Varde, Ølgod og Esbjerg nu ruster sig til fremtiden og går sammen i et nyt boligselskab. Det nye samlede navn er Bolig Syd Vest. 

Samarbejdet vil stille selskabet - og dermed i sidste ende beboerne i de knap 1.100 boliger - stærkt og økonomisk solidt over for fremtidige udfordringer, vurderes det.  Det er en beslutning, som repræsentantskaberne i Boligselskabet Domea Varde, Domea Ølgod og Boligselskabet BSB Esbjerg netop har truffet. 

Boligselskaberne vil fusionere, så de er bedre rustet til de udfordringer og krav, der møder den almene branche. Et af de mest presserende krav, der skal opfyldes, er, at den almene branche skal spare 1,5 milliarder kroner frem mod 2020. Det svarer til 3.000 kr. pr. lejemål om året - eller 250 kr. pr. lejemål om måneden - for kunder hos bygge- og boligadministrationen Domea.dk, som de tre boligselskaber er.

"Vi kunne hurtigt se, at det nok var en god idé at blive flere, for hvis pengepungen bliver lettere og lettere, risikerer vi pludselig ikke at være her mere. Nu handler vi, og det er også en måde at sikre beboerne økonomisk på. Vi ser meget frem til samarbejdet," fortæller Inger Cramon, der er organisationsbestyrelsesformand i det nuværende Domea Ølgod, der bidrager til fusionen med 229 lejemål.

I Boligselskabet Domea Varde, der bringer 689 lejemål ind i det nye selskab, er organisationsbestyrelsesformand Birgith Holte Albertsen også meget begejstret for de tre repræsentantskabers ja til hinanden.

"Vi er ikke bange for at handle i Varde. For to år siden omstrukturerede vi driften, hvilket har sparet os penge og afspejlet sig i beboernes husleje. Det her er et næste naturligt og fremsynet skridt for at styrke os, og da vi i forvejen deler servicecenter med de to andre selskaber, er det oplagt at gå sammen," siger Birgith Holte Albertsen.

Fusionen træder i kraft den 1. juli 2020, og de tre nuværende formænd har aftalt at mødes jævnligt indtil da og lære hinanden at kende og få de sidste detaljer på plads. I foråret 2020 vil Bolig Syd Vest sammensætte sin nye bestyrelse.

Allerede nu vil driftsarbejdet så småt begynde at gå på tværs af de tre selskaber og byer.

Bygge- og boligadministrationen Domea.dk står for administration og udlejning i de tre boligselskaber og vil også gøre det i det nye selskab.

Om skribenten

kristoffer_friis_soerensen.jpg
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Ny forskning: Lavere højhuse giver beboerne et bedre boligliv

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Ny forskning: Lavere højhuse giver beboerne et bedre boligliv

Artikler

vi anbefaler

Kirsten Friis Hansen 200121 001 Her er 10 gode råd til hjemmekontoret fra kollegaerne i DAB
COLOURBOX23145527 Det er billigere og grønnere at renovere end at bygge nyt
Palle Adamsen 2019 02 08 Nr005 Undersøgelse: Sådan er landets almene boliger repræsenteret i samfundet
Foto Holger Anderson Rikke Lønne 23 BL: ”Almene boliger er med til at mindske social ulighed”
CHO 2019 Stor Imponerende indsats af Landsbyggefonden
Lisbjerg Bakke Al2bolig Endelig Træbygninger er mere klimavenlige og kan give et behageligt boligmiljø
Mariestaerke I Karlemoseparken Borgmester: Blandede byer er stærke byer
Se alle artikler ( 1930 )

0

Læseliste