18. DEC. 2019 KL. 17:01

Lisbjerg Bakke vinder international arkitekturpris

lisbjerg-bakke-al2bolig-endelig.jpeg

Foto: Al2bolig. Lisbjerg Bakke er det første almene etagebyggeri i træ og har nu vundet en flot pris.

Vandkunsten modtager Baffa Rivolta Award 2019 for projektet Lisbjerg Bakke i Aarhus. Begrundelsen er de gode rammer for uformelle fællesskaber og fremtidssikrede arkitektoniske kvaliteter.

Al2bolig, som ejer Lisbjerg Bakke, er stolte over prisen. De vinder den syvende udgave af prisen, som har hovedvægt på uformelle fællesskaber og den tekniske og arkitektoniske fleksibilitet i et byggesystem.

Juryen fremhæver det hybride byggesystem, som Vandkunsten har udviklet til projektet, som en vigtig begrundelse for, at projektet får prisen.

Også de uformelle fællesskaber i byggeriet bliver fremhævet, som er indlejret i arkitekturen for Lisbjerg bakke, hvor brede svalegange fungerer som terrasser, et fælleshus og de indbydende rum mellem husene.

Med 27 forskellige lejlighedstyper er der plads til forskellighed blandt beboerne, og de åbne planer uden søjler gør det enkelt for boligforeningen Al2Bolig at tilpasse boligudvalget til fremtidens skiftende behov.

Den internationale jury skriver om projektet:

“Den kloge brug af præfabrikerede massivtræselementer, som er designet for adskillelse, lave omkostninger og med lav miljøpåvirkning sammen med optimering af delte rum, viser et utroligt potentiale i udviklingen af nye boliger til sociale boliger”

Nyt med træ i etagebyggeri

Lisbjerg Bakke blev udført i 2018 og var Danmarks første almene etage-ejendom bygget i træ. Boligerne er et resultat af ”Fremtidens Bæredygtige Almene Boliger”, som var en arkitektkonkurrence udskrevet af Ministeriet for By-, Bolig og Landdistrikter i 2013.

Arkitekturanmelder på Fagbladet Boligen, Nathan Romero Muelas, besøgte Lisbjerg Bakke i starten af 2019 og fik følelsen af at være i Schweiz, fordi det stadig er så uvant at bygge etage-ejendomme af træ i Danmark.

Fakta om Lisbjerg Bakke

Bygherre; Al2Bolig

Arkitekt: Tegnestuen Vandkunsten

Ingeniør MOE

Entreprenør: Hustømrerne

Byggesystemet Woodstock er baseret på massivtræ og udviklet til Lisbjerg af Tegnestuen Vandkunsten og MOE

Lisbjerg Bakke er certificeret med DGNB Guld.

Fakta om Baffa Rivolta

Arkitekturprisen er opkaldt efter de italienske arkitektpar Matilde Baffa (1930) og Ugo Rivolta (1929-2005), der praktiserede social arkitektur med en markant undersøgende profil. Matilde Baffa Ugo Rivolta European Architecture Award er uddelt hvert andet år siden 2007.

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Kredsformand: "Vi skal sikre de rigtige boliger til de personer, der vil bo her”

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Kredsformand: "Vi skal sikre de rigtige boliger til de personer, der vil bo her”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste