19. DEC. 2019 KL. 10:04

Håndslag på nordjysk samarbejde

hand-shake-free.jpg

Den 16. december godkendte Boligforeningen Fredensbos generalforsamling at indgå samarbejde med BoVendia.

Fredensbo har over noget tid undersøgt mulighederne for at indgå i et samarbejde med en anden boligorganisation – men stadig forblive en selvstændig boligorganisation med eget kontor og personale i Brønderslev.

De kom hurtigt i dialog med BoVendia, som har en størrelse og en robusthed, som kan understøtte Fredensbo og har nu indgået aftale om fremtidigt samarbejde.

Aftalen træder i kraft den 1. maj 2020 og skal sikre, at Boligforeningen Fredensbo kan leve op til de stigende administrative og lovgivningsmæssige krav til almene boligorganisationer.

BoVendia skal dermed fremadrettet varetage en række definerede opgaver på flere områder. 

BoVendia overtager ledelsen

Forretningsfører i Fredensbo igennem 22 år, Per Taagaard, går efter eget ønske på efterløn fra foråret 2020. Fra den 1. maj 2020 vil BoVendias direktør varetage ledelsen af begge boligorganisationer.

For afgående forretningsfører i Fredensbo, Per Taagaard, er det vigtigste, at de med samarbejdet har fået et sikkerhedsnet under deres organisation. Det vil gøre dem i stand til at udvikle deres organisation, da de får adgang til viden, sparring og ressourcer i forhold til en lang række opgaver og områder. 

Johnny Brinkmann Jensen, BoVendias direktør, er også glad for det kommende samarbejde og siger:

”Vi er begge boligorganisationer i det Vendsysselske, og vi har derfor et godt og indgående kendskab til hinanden. Jeg glæder mig nu over, at vi fremadrettet indgår i et formelt samarbejde, som både vil styrke og udvikle begge vores organisationer.” 

Fakta om boligorganisationerne

Boligforeningen Fredensbo er Brønderslevs ældste boligforening og blev stiftet den 30. marts 1941. Boligforeningen har cirka 600 familie-, ungdoms- og ældreboliger og bofællesskaber. Administration ligger i Brønderslev. 

BoVendia blev etableret den 1. januar 2017 efter en fusion mellem Boligforeningen AB, Hjørring Boligselskab, Bygge- og Boligforeningen af 1938, Boligselskabet Vesterlund, Hirtshals Boligforening og Sindal Boligselskab. BoVendia har cirka. 3.300 ungdoms- ældre- og familieboliger. Administration ligger i Hjørring.

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Boligdirektør: ”Jeg har det lidt svært med rigide systemer”

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Boligdirektør: ”Jeg har det lidt svært med rigide systemer”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste