17. DEC. 2019 KL. 11:25

BL og CBS præsenterer ny uddannelse for topledere

kursus_generelle.jpg

Carsten Andersen

Ny uddannelse skal kvalificere boligdirektørerne til at gå ind i samfundsdebatten.

I Danmark er der 750 almene boligorganisationer med i alt cirka 7.700 afdelinger med cirka 600.000 almene boliger. Boligerne er specielt indrettet til alle slags mennesker fra kernefamilien over studerende, handicappede, ældre til eliteidrætsfolk.

Den almene boligsektor er en meget vigtig komponent i samfundets motor.

Lokal synlighed

Men det er ikke nok bare at drifte og administrere komponenten… En gruppe af sektorens direktører snakkede efter et møde i direktørforeningen den 9. juni 2017 sammen.

”Efter et oplæg af BL’s direktør, Bent Madsen, om, at den almene boligsektor kan blive endnu bedre til at løse samfundets behov, hvis vi nationalt, regionalt og lokalt søger indflydelse på den overordnede samfundsdagsorden, blev vi enge om, at vi havde kompetencerne til at være gode driftsherrer… Men at vi nok skulle opkvalificeres, hvis vi skal gøre os gældende i en mere fremskudt rolle i samfundsdebatten, siger direktør i Slagelse Boligselskab, Arne Juul.

”Skal vi løfte samme rolle på lokalt og regionalt niveau, som BL løser nationalt, skal vi lære hvordan,” uddyber direktøren.

Bred uddannelse

På opfordring fra boligdirektørforeningen har BL i løbet af de sidste to år udviklet et lederakademi for den almene boligsektors topledere. Deltagelse på akademiet giver direktørerne styrkede kompetencer i forhold til at blive en aktiv aktør i samfundsdebatten og dermed også at sætte dagsordenen for de opgaver, de almene boligorganisationer skal løse.

Uddannelsen, der er udviklet i samarbejde med Copenhagen Business School, (CBS) består af fire moduler og varer seks dage, starter den 30. januar, og slutter den 21. april.

Undervejs vil de optagede topledere blive undervist i blandt andet dilemmaledelse, strategi og forståelse i forhold til interessevaretagelse med meget mere…

”Det gør en forskel, når man melder sig ind i den overordnede samfundsdebat… Omverdenen får øjnene op for alle de problemer, vi allerede løser – Problemer mange i dag tror løser sig selv, fordi vi er så dygtige til at drifte og administrere,” siger Arne Juul.

”Og når omverdenen finder ud af, at vi er gode til at finde løsninger på de store udfordringer, inviteres vi også indenfor som samarbejdspartner i forhold til mere end kun at skaffe boliger,” fortsætter han

Fordi Slagelse Boligselskabs gode løsninger på i øvrigt svære samfundsproblemer er blevet synlige, er Arne Juhl og dermed også Slagelse Boligselskab netop af Slagelse Kommune blevet bedt om at stå i spidsen for udviklingen af en fremtidsplan for Slagelses stadionkvarter. Arne Juul har blandt andet inviteret 12 af byens største virksomheder til at hjælpe med at finde løsningerne…

Find kurset via BL.dk!

Tilmelding kan ske frem til den 23. december 2019.

Om skribenten

regnar_m_nielsen.jpg
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Udviklingsplan for Vollsmose vil gå ud over folkeskoler

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Udviklingsplan for Vollsmose vil gå ud over folkeskoler

Artikler

vi anbefaler

Kirsten Friis Hansen 200121 001 Her er 10 gode råd til hjemmekontoret fra kollegaerne i DAB
COLOURBOX23145527 Det er billigere og grønnere at renovere end at bygge nyt
Palle Adamsen 2019 02 08 Nr005 Undersøgelse: Sådan er landets almene boliger repræsenteret i samfundet
Foto Holger Anderson Rikke Lønne 23 BL: ”Almene boliger er med til at mindske social ulighed”
CHO 2019 Stor Imponerende indsats af Landsbyggefonden
Lisbjerg Bakke Al2bolig Endelig Træbygninger er mere klimavenlige og kan give et behageligt boligmiljø
Mariestaerke I Karlemoseparken Borgmester: Blandede byer er stærke byer
Se alle artikler ( 1940 )

0

Læseliste